zbychacz89 Napisano 31 Grudzień 2012 Autor Napisano 31 Grudzień 2012 Od czego mogą pochodzić te plomby? W sumie na jednym polu z kolegą znaleźliśmy kilkanaście takich samych. Niestety nie mam żadnych informacji co mogło się tam kiedyś znajdować, dookoła tylko pola żadnych zabudowań.
Aertuss Napisano 2 Styczeń 2013 Napisano 2 Styczeń 2013 rosyjskie plomby towarowe , np pod alkohole , zaopatrzenie wojsk itp . plomby zakładane na wiekach skrzyń itp. brak zabudowań być może dlatego ze trafiliście jakiś mały szlak handlowy lub miejsca migracji wojsk..
Aertuss Napisano 2 Styczeń 2013 Napisano 2 Styczeń 2013 jak trafiliście plomby to monetki też wam jakieś poleciały lub polecą poszukajce w tamtych rejonach nieco dłużej. :) Pozdrawiam ! Udanych wykopek w 2013 r.:D
VVICIA Napisano 2 Styczeń 2013 Napisano 2 Styczeń 2013 na tej która jest na zdjęciu pojedyńcza , doczytałem się napisu OŻAROW może miasto , może nazwisko inne napisy dla mnie nieczytelne
zbychacz89 Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Napisano 17 Styczeń 2013 Tak się składa, że jest takie miasteczko Ożarów położone ok 15 km od tego miejsca. Dzięki i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.