Motyk Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2012 Cześć wszystkim!Chodzę na wykopki hobbystycznie od jakichś 2 lat.Jednak obecna sytuacja zmusza mnie do podjęcia pracy, potrzebuję pieniędzy na naukę.Szukam pracy, ale na chwilę obecną z miernym skutkiem.Stąd pytanie, czy chodząc na wykopki powiedzmy 3 razy w tygodniu da się zarobić ~1000 zł/mc? Oczywiście zostawiając część ciekawszych fantów dla siebie :)Myślę że w okresie letnim jest to wykonywalne bez większych problemów, ale czy uda się to w zimę?Jak kopać w zimę na poletkach? Jakiś kilof? :DBędę wdzięczny za wszelkie rady.Pozdrawiam, Patryk.PS. Wiem że część forumowiczów krzywo patrzy na szukanie zarobkowe, ale zmusza mnie do tego sytuacja, poza tym nadal jestem i będę pasjonatem historii, dla którego najważniejsze jest odkrywanie nieznanego i ratowanie od zapomnienia reliktów z przeszłości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cowboys From Hell Napisano 24 Grudzień 2012 Share Napisano 24 Grudzień 2012 Ciężko będzie.Może raz albo 2 Ci się uda ale na dłuższą metę nie ma szans.Chyba że trafisz na żyłę złota.Poza tym jak zaczniesz sprzedawać to co znajdziesz to za jakiś czas możesz mieć kontrolę w domu i będzie artykuł o kolejnym przestępcy.Mimo to zawsze możesz spróbować.Tylko jak już miesiąc pokopiesz to daj znać ile zarobiłeś bo wątpię żeby dało się z tego wyżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Motyk Napisano 24 Grudzień 2012 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2012 Wyżyć to wyżyję, bo na to kasy nie potrzebuję, potrzebuję zarobić na szkołę, może nawet nie 1000 a ~800 zł/mc w okresie styczeń-kwiecień, czyli 4 miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cryssmar Napisano 24 Grudzień 2012 Share Napisano 24 Grudzień 2012 Oj wątpię, żebyś sprzedając fanty zarobił kafelka miesięcznie. No chyba, że znajdziesz naprawdę zarąbistą miejscówkę, albo skarb i upłynnisz to na WCN. Są ludzie, którzy z tego żyją, ale z jednego wypadu wracają z dużą garścią sreberek. Ja chodzę również 2 lata i z jednego wypadu mam ok. 10 monet z czego zazwyczaj jedno liche sreberko. Na zimę polecam narzędzie takie jak na fotografii, ale najlepiej znaleźć ze szpicem z drugiej strony zamiast trójzęba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
excavator Napisano 24 Grudzień 2012 Share Napisano 24 Grudzień 2012 Skoro chodzisz dwa lata, powinieneś wiedzieć chociaż minimum.///Jak dla mnie, temat jest do zamknięcia i żółta kartka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.