Skocz do zawartości

Minelab X TERRA 705- cewka nel Tornado

astrokosmo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w temacie , czy ktoś z was posiada taki sprzęt i może mi powiedzieć czy różnica w zasięgu jest przynajmniej 5 cm w stosunku do DD .

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Napisano
Udało mi sie spotkac z kolegą z forum i przeprowadziliśmy testy powietrzne , bo za zimno żeby kopac kilofem ;)
Cewka nel Tornado okazalą się glębsza od DD od 5 do 10 cm w głąb , oraz o 5 cm w szerokość , oczywiście w zależności od ustawień , all-metall czy dysk.

Średnio przy najlepszych ustawieniach all-metall , ceka łapie meteoryt kamienn 220g typu H5 walcem szerszym od cewki o 10 cm i na głębokość ok 50cm .

Polecam .
Napisano
Nel też 7,5 kHz.

Może to nie jakieś ogromne różnice , tym niemniej 5 cm na szerokość więcej i 10 w gląb to juz coś , a co by było gdybyśmy porównali Nel Big ?
Kto wie może znowu o kolejn 5-10cm.

Inna sprawa to zwiekszona waga , i możliwość maskowania , ale jak się szuka na łączce w mierę czystym terenie meteorytów to może byc kolejny przeskok.

Niestety nie mam dostepu do tej cewki Nel Big a chętnie bym przetestował :) choć jak dla mnie Tornado jest optymalna , nie za duża a zasięg wiekszy szczególnie interesuje mnie 10cm poza szerokością cewki , dzięki temu można przemiatać z wiekszą pewnością że czegoś nie ominiemy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie