Skocz do zawartości

Budowa cewki do F2

Pablooos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na wstepie napisze ze szukalem tematu na forum o budowie cewki i jest jeden usuniety temat dlatego zakladam nowy !

A teraz konkrety ! Chcialem zrobic sobie cewke do Fishera F2. Szukam jakiegos przekroju/schematu budowy cewki oczywiscie chodzi glownie o strone techniczna. Nie wiem ile mam drutu nawinac, jakiej dlugosci drut , grubosci itd. Wiem ze sa na forum osoby ktore ogarniaja temat budowy wykrywacza to i moze wiedza jak zrobic cewke. Wszystkie informacje sa cenne dla mnie takze z gory dziekuje za kazda pomoc !
Pozdrawiam
Napisano
cewka do vlf to bardzo ciężka sprawa, jeżeli nie znasz podstaw elektroniki i nie masz sprzętu potrzebnego przy budowie cewki odpuść sobie i poszukaj używanej cewki od f4(chyba te same wejście co do f2). w wykrywaczach PI wystarczy nawinąć kilka zwoi na wiadro i cewka gotowa:) vlf to już nie taka prosta sprawa...
Napisano
Oprócz odpowiedniej wiedzy, oscyloskop, częstotliwościomierz. Jak nie masz dostępu do ww, nic z tego. Pozatym to śliski temat, jak byś miał budować cewke to raczej dla poszerzenia wiedzy i poeksperymantowania.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie