System98 Napisano 19 Listopad 2012 Autor Napisano 19 Listopad 2012 Witam was serdecznie,od niedawna jestem w posiadaniu niemieckiej kurtki oficerskiej. Na etykiecie wlasciciela podane jest nazwisko, stopien, producent i rok produkcji.Od godzin szukam informacji na temat dawnego posiadacza ale nie moge nic znalezc. Informacje ktore posiadam : Stopien : Leutnant Nazwisko : von Huene (najprawdopodobniej Hoyningen von Huene - stara szlachta pruska)Miasto produkcji kurtki : Dresden Rok produkcji : Maj 1943 Moglby mi moze ktorys z was pomoc? Nie wiem gdzie jeszcze moglbym szukac....Pozdrowienia
Soldat Napisano 22 Listopad 2012 Napisano 22 Listopad 2012 gdzie znalazłeś informacje o tym oficerze ? Mam kilka fantów sygnowanych nazwiskiem do rozszyfrowania :)
System98 Napisano 23 Listopad 2012 Autor Napisano 23 Listopad 2012 Witam Cie :)znalazlem go przez przypadek.... Listy z 1940 roku oficera von Huene (profesor filozofii i historyk) sa przerabiane na uniwersytetach Niemieckich przez studentow historii... czego mi jeszcze brakuje sa informacje na temat gdzie i kiedy zginal, bo zginal na pewno.. ta informacje znalazlem na stronie o szlachcie niemieckiej...Musisz szukac na niemieckich platformach... w tym przypadku bylo latwiej bo posiadacz wywodzil sie ze szlacheckiej rodziny.Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.