aran Napisano 22 Październik 2012 Autor Napisano 22 Październik 2012 Witam,chcę się przesiąść z garreta 350 na coś lepszego i prostego. Przelatałem z nim półtora sezonu i jest bardzo fajny ale pozostawia wiele do życzenia. Poczytałem o tych wykrywkach z tematu i chciałbym poznać zdanie ludzi, którzy mieli ten dylemat przede mną i go rozwikłali. Szukam czegoś w miarę uniwersalnego i prostego, nie chcę stać 15 minut i przekręcać gałki czy co chwilę resetować i dostrajać. Największe minusy ace 350 to według mnie brak dostrajania do gruntu, regulacji głośności i brak podświetlenia. Świetnie piszczy na cienkie sreberka i miedzianą drobnicę ale chciałbym móc zapanować nad sygnałem bo nie potrafi odróżnić aluminium od miedzi czy srebra a chętnie aluminium bym na przykład odpuścił po wykopaniu kilku tubek po paście do zębów... Testowałem pożyczoną proximę i fishera f2 ale z garretem czuję się jak Tatar z koniem. Fundusze 2-3k, więcej to z tego co się rozeznałem to raczej lans :D Proszę o konkretne podpowiedzi i z góry dzięki.
luhubama Napisano 23 Październik 2012 Napisano 23 Październik 2012 zaraz sie zacznie ...wyleje sie fala postów kup xterre 705 albo at pro a widzę że zielony nie jesteś i budżet też masz konkretny . Kup sprzęt używany ale coś topowego co jest trudne ale ma służyć na lata nauki i przyjemności, jak byś miał 3500 jest e trac (na jednym z forów wykrywaczy) w idealnym stanie..2 tyg temu była VX3 za 3300zł sam żałuje że jej nie zdjąłem , mysle że do 3000 śmiało znajdziesz ciekawe oferty minelabów explorerów SE pro
aran Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Słyszałem od znajomego cuda o Deusie, ale według mnie to już troszkę przesada finansowa. Dzięki kolego za podpowiedzi. Zacząłem robić sobie zestawienie najważniejszych dla mnie cech wykrywek w excelu i zaraz dodam tam twoje sugestie i pogoogluję.
aran Napisano 23 Październik 2012 Autor Napisano 23 Październik 2012 Trochę poczytałem i mnie zamurowało. Szczególnie te minelaby. Nie zwracałem uwagi na tak wysoką półkę cenową ale z tymi używkami to może niegłupi pomysł. Nie mogę namierzyć niczego konkretnego z wymienionych przez Ciebie modeli ale na all... jest używka safari za 3,3k. Z tego co widzę to dużo niższe progi ale niby podobne parametry. Warto się zainteresować tym modelem? Gdzie można znaleźć tego e-tracka do obejżenia?
luhubama Napisano 24 Październik 2012 Napisano 24 Październik 2012 ten etrac był na http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=82ale dziś znikną rozmawiałem ze sprzedającym ma jeszcze xterre 705 z dodatkowymi cewkami .Też szukam wykrywki do ok 3500zł ale od jakiegoś czasu jest troche zastój.Jeżeli szukasz sprzętu na przyszły sezon to bądź cierpliwy obserwój aukcje i fora internetowe a na pewno coś znajdziesz i ja również mam nadzieje. Co do Safari to nie wiem czy warto bo nie wydaje mi sie żeby był lepszy od explorera a jest dosć drogi.
aran Napisano 26 Październik 2012 Autor Napisano 26 Październik 2012 Wielkie dzięki kolego. Żałuję, że wcześniej nie słyszałem o tym e-tracu. Trochę poczytałem i zastanawiam się na co może przesiadać się koleś, który sprzedaje e-traca? Z opisów wygląda na sprzęt zamykający klasyfikację ale nie mogę się doszukać wyczerpujących informacji. Jak to przeczesywanie w pełnej gamie częstotliwości się sprawuje w minelabach? Można regulować amplitudę? Działa w trybie dynamicznym?
Laiso Napisano 3 Listopad 2012 Napisano 3 Listopad 2012 Witam Mam dokładnie ten sam dylemat więc nie śmiecąc podpinam się do wątku. Mi osobiście najbardziej brakuje dobrego rozróżniania między kolorami tzn cyfrowej skali ID co do dostrajania- nie miałem okazji sprawdzić/ używać. @ Aran i dokonałeś wyboru/zakupu? jeśli tak to co wybrałeś? i jak wrażenia jakieś porównanie jeśli możesz.Pozdrawiam
dziuba8024 Napisano 3 Listopad 2012 Napisano 3 Listopad 2012 witam kolego wez jeszcze pod uwage fishera f75 , bardzo szybki i stabilny , a jak do niego dokupisz cewke nel tornado to jeszcze glebiej , tego safari za 3.5 bym sobie odpuscil - kolega ma nie wart tej kasy , i jak wyzej tez polecam etracka za 3.5 , mysle ze w sezonie na pewno nie bedziesz mial problemu z jego odsprzedaniem i to z zyskiem pzdr.
dziuba8024 Napisano 3 Listopad 2012 Napisano 3 Listopad 2012 http://allegro.pl/minalab-e-trac-pro-bardzo-zadbany-gwarancja-i2765569993.htmlmoim zdaniem wart uwagi
luhubama Napisano 8 Listopad 2012 Napisano 8 Listopad 2012 aukcja właśnie się skończyła,ciekawe czy żona sie zgodziła żeby kolega kupił :D
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.