Skocz do zawartości

gerrett at pro/gold, teknetics omega/t2, fisher xp gmaxx2/f70???

aran

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam,

chcę się przesiąść z garreta 350 na coś lepszego i prostego. Przelatałem z nim półtora sezonu i jest bardzo fajny ale pozostawia wiele do życzenia. Poczytałem o tych wykrywkach z tematu i chciałbym poznać zdanie ludzi, którzy mieli ten dylemat przede mną i go rozwikłali. Szukam czegoś w miarę uniwersalnego i prostego, nie chcę stać 15 minut i przekręcać gałki czy co chwilę resetować i dostrajać. Największe minusy ace 350 to według mnie brak dostrajania do gruntu, regulacji głośności i brak podświetlenia. Świetnie piszczy na cienkie sreberka i miedzianą drobnicę ale chciałbym móc zapanować nad sygnałem bo nie potrafi odróżnić aluminium od miedzi czy srebra a chętnie aluminium bym na przykład odpuścił po wykopaniu kilku tubek po paście do zębów... Testowałem pożyczoną proximę i fishera f2 ale z garretem czuję się jak Tatar z koniem. Fundusze 2-3k, więcej to z tego co się rozeznałem to raczej lans :D Proszę o konkretne podpowiedzi i z góry dzięki.
Napisano
zaraz sie zacznie ...wyleje sie fala postów kup xterre 705 albo at pro a widzę że zielony nie jesteś i budżet też masz konkretny . Kup sprzęt używany ale coś topowego co jest trudne ale ma służyć na lata nauki i przyjemności, jak byś miał 3500 jest e trac (na jednym z forów wykrywaczy) w idealnym stanie..2 tyg temu była VX3 za 3300zł sam żałuje że jej nie zdjąłem , mysle że do 3000 śmiało znajdziesz ciekawe oferty minelabów explorerów SE pro
Napisano
Słyszałem od znajomego cuda o Deusie, ale według mnie to już troszkę przesada finansowa. Dzięki kolego za podpowiedzi. Zacząłem robić sobie zestawienie najważniejszych dla mnie cech wykrywek w excelu i zaraz dodam tam twoje sugestie i pogoogluję.
Napisano
Trochę poczytałem i mnie zamurowało. Szczególnie te minelaby. Nie zwracałem uwagi na tak wysoką półkę cenową ale z tymi używkami to może niegłupi pomysł. Nie mogę namierzyć niczego konkretnego z wymienionych przez Ciebie modeli ale na all... jest używka safari za 3,3k. Z tego co widzę to dużo niższe progi ale niby podobne parametry. Warto się zainteresować tym modelem? Gdzie można znaleźć tego e-tracka do obejżenia?
Napisano
ten etrac był na
http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewforum.php?f=82
ale dziś znikną rozmawiałem ze sprzedającym ma jeszcze xterre 705 z dodatkowymi cewkami .Też szukam wykrywki do ok 3500zł ale od jakiegoś czasu jest troche zastój.
Jeżeli szukasz sprzętu na przyszły sezon to bądź cierpliwy obserwój aukcje i fora internetowe a na pewno coś znajdziesz i ja również mam nadzieje. Co do Safari to nie wiem czy warto bo nie wydaje mi sie żeby był lepszy od explorera a jest dosć drogi.
Napisano
Wielkie dzięki kolego. Żałuję, że wcześniej nie słyszałem o tym e-tracu. Trochę poczytałem i zastanawiam się na co może przesiadać się koleś, który sprzedaje e-traca? Z opisów wygląda na sprzęt zamykający klasyfikację ale nie mogę się doszukać wyczerpujących informacji. Jak to przeczesywanie w pełnej gamie częstotliwości się sprawuje w minelabach? Można regulować amplitudę? Działa w trybie dynamicznym?
Napisano
Witam
Mam dokładnie ten sam dylemat więc nie śmiecąc podpinam się do wątku.
Mi osobiście najbardziej brakuje dobrego rozróżniania między kolorami tzn cyfrowej skali ID co do dostrajania- nie miałem okazji sprawdzić/ używać.

@ Aran i dokonałeś wyboru/zakupu? jeśli tak to co wybrałeś? i jak wrażenia jakieś porównanie jeśli możesz.
Pozdrawiam
Napisano
witam
kolego wez jeszcze pod uwage fishera f75 , bardzo szybki i stabilny , a jak do niego dokupisz cewke nel tornado to jeszcze glebiej , tego safari za 3.5 bym sobie odpuscil - kolega ma nie wart tej kasy , i jak wyzej tez polecam etracka za 3.5 , mysle ze w sezonie na pewno nie bedziesz mial problemu z jego odsprzedaniem i to z zyskiem
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie