palacz Napisano 14 Październik 2012 Autor Napisano 14 Październik 2012 Witam. Zwracam się z pytanie do posiadaczy MXT-ka. Mam chyba taki problem, mianowicie prawie za każdym razem próba zerowania do gruntu kończy się wyświetleniem komunikatu hot rocks. Tak chyba nie powinno być. Zmieniłem cewkę, zmieniłem miejscówkę... dalej to samo. Też tak macie czy mam uszkodzony wykrywacz. W sumie to wszystko w nim działa, gain ustawiony na 10 i wykrywacz jest w miarę stabilny. sam już nie wiem czy to jest jakieś uszkodzenie czy nie. Ogólnie zerowanie robię tak że ustawiam przełącznik na ground, program relics, ground na strzałeczkę, dyskryminacja na strzałeczkę i pompuje parę razy nad ziemią. Chyba dobrze to robię, tyle zdołałem przetłumaczyć sobie z instrukcji. Dajcie dobrą radę :) bo wykrywacz jeszcze nie jest mój i nie wiem czy go brać.
Tadeusz43 Napisano 15 Październik 2012 Napisano 15 Październik 2012 Zmieniłeś cewkę na jaką? Jaka była wcześniej?
palacz Napisano 15 Październik 2012 Autor Napisano 15 Październik 2012 Testy robiłem na dwóch 950 i detechu 10x12. Dziś pojechałem na łączkę pod miastem i działał jakby lepiej, dało się go wyzerować do gruntu. I teraz to już całkiem mam dylemat
Tadeusz43 Napisano 18 Październik 2012 Napisano 18 Październik 2012 Na wszelki wypadek spróbuj na komplecie nowych nieprzeterminowanych baterii, wyłącz telefon. MXT nie lubi gleby z dużą ilością kamieni, koksu itp.
palacz Napisano 19 Październik 2012 Autor Napisano 19 Październik 2012 Na kolejnych nowych miejscówkach już nie mam tego problemu :/ Może to rzeczywiście były baterie (mam pare kompletów, rotacja jest duża) a może to była zbyt luźno przykręcona sonda i dyndający kabel) W weekend znowu pokopie, ostatecznie okaże się czy wszystko jest ok. dzięki za sugestie
tomisz Napisano 19 Październik 2012 Napisano 19 Październik 2012 hej , na większości gruntów da się dopasować , ale są i takie na których cicho mruczy przy pompowaniu mimo czystego terenu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.