Skocz do zawartości

Fisher F2 zwiększenie zasięgu

Baggs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam koledzy. Orientujecie się czy istnieje opcja zwiększenia zasięgu F2. Można dokupić większą cewkę albo może pomajstrować na płytce coś? Byłbym wdzięczny za jakieś rady.
Napisano
Witaj. Możesz dokupić cewkę dd lub Nel Tornado ale co do nela poczytaj sobie tą wypowiedz kol. Krychusa- ..miałem takową przy swoim F2. W powietrzu zasięgi meeeega mogłoby się zdawać, a w ziemi spadały praktycznie do większych o kilka cm od tej 8-calowej. Działą prawidłowo, ale jeśli chodzi o duże rzeczy i tryb statyczny. Wtedy jak najbardziej. Ale jeśli chodzi o drobnicę to dla mnie także ściema..co do kombinowania na płytce to nie polecam jeśli nie jesteś dobrym elektronikiem:)
Napisano
A kojarzy kolega czy gdzieś mogę znaleźć takowe schematy, instrukcje albo coś podobnego? Ja elektronikiem nie jestem ale znam jednego uzdolnionego.
Napisano
Skontaktuj się z kolegą Krychusem. On zna bardzo dobrze ten sprzęt więc na pewno Ci coś podpowie. Tak jak napisał kolega pytlus555 możesz dokupić cewkę DD od F4, jeżeli oczywiście trafił byś używkę za dobre pieniądze. Jednak też nie spodziewał bym się nie wiadomo jak dużego wzrostu zasięgu. Nowej nie ma sensu kupować bo jest za droga. To już lepiej dołożyć i kupić po prostu lepszy i głębszy sprzęt.

Pozdrawiam.
Napisano
I tak po głębszym zastanowieniu chyba zrobię. Pozbieram trochę na Tesoro Cibola. Fishera zostawię sobie jako backup.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie