RG42 Napisano 2 Sierpień 2002 Autor Share Napisano 2 Sierpień 2002 Mam pytanie co to za łuska ( insygnia poniżej):DWM 1938 SSOpis: jest to amunicja strzelecka karabinowa kal. ok. 7 mm.Litery SS są to charakterystyczne błyskawice Waffen SS.Czy takie łuski lub dezaktywowane naboje mają jakąś wartość rynkową?( pytam o wartość, ponieważ kiedyś na aukcji Allegro spotkałem się z ofertą sprzedaży takowej amunicji ( tj. posiadającej oznaczenie SS ). Pozdrawiam Berthie'go oraz całą brać poszukiwawczą.Darz dół!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red alf Napisano 3 Sierpień 2002 Share Napisano 3 Sierpień 2002 Witam Obejrzyj post z 2002-03-23 pt kody na łuskach". A z ostatnio się spotkałem z pogłoskami że na Jarmarku Dominikańskim chodzą" po 50zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Sierpień 2002 Share Napisano 3 Sierpień 2002 Litery DWM to skrot od Deutsche Waffen Munitionsfabrik, jest to typowa luska od Mausera kaliber7,92mm produkowana specjalnie dla SS.Cena zalezna bedzie od stanu luski i wachac sie moze od 20-60zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RG42 Napisano 3 Sierpień 2002 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2002 Dziekuje serdecznie za pomoc okazaną urzędnikowi eksploracji na służbie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.