Skocz do zawartości

Dwa [?] mosty od strony Bednarskiej

armand

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sensacja, Wisła odsłoniła 2 mosty! (zdjęcia: 7szt na fejsie)
W niedzielę byłem na wizji lokalnej sensacyjnego wyłonienia się fragmentów nieistniejącego mostu u wylotu ul. Bednarskiej w Warszawie. Prasa podała, że wyłoniły się fragmenty mostu z XVI lu b XIX w. lub mostu powojennego. Moje obserwacje wskazują na odsłonięcie fragmentów nie jednego, a DWÓCH mostów! Lewe fragmenty [4 szt wystających elementów prawdopodobnie drewnianych], to most z XVI lu b XIX w, a duża, prawa grupa wystających, jasnych elementów prawdopodobnie drewnianych, to resztki mostu powojennego. I duża, prawa grupa elementów, absolutnie nie jest posadowiona na wylocie ul. Bednarskiej, ale co najmniej kilkadziesiąt metrów w górę rzeki. Lewe, ledwie widoczne 4 fragmenty, są umiejscowione prawie na wylocie ul. Bednarskiej.Od praskiej strony, też podobno widać owe" fragmenty konstrukcji mostowych.
Napisano
W XIX w. byl tam most lyzwowy po wojnie zbudowano w tym samym miejscu (o ile mnie pamiec nie myli)most przeprawowy dla ludnosci Warszawy.

Wieczorem wrzuce fotke.
Napisano

Prowizoryczny most dla pieszych niedlugo przed otwarciem mostu Slasko-Dabrowskiego na Trasie W-Z.Przeprawe przerzucono u wylotu ul.Bednarskiej niemal dokladnie w tym samym miejscu gdzie w pierwszej polowie XIXw. stawiano tymczasowe mosty lyzwowe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie