Borys666 Napisano 23 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2012 Dzień dobry, cześć i czołem:) To mój pierwszy post więc witam Wszystkich.Jestem bardzo świeży w temacie poszukiwań. Staram się czerpać wiedzę z wątków już na forum zgromadzonych. Niestety znalazłem coś z czego oczyszczeniem mam problem ze względu na różne materiały(dwa rodzaje metalu? i tkanina). Jest to rosyjskie/radzieckie odznaczenie(wnioskuję z cyrylicy na rewersie).Nie wiem jak się zabrać do odświeżenia, by całości nie uszkodzić. Proszę o rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 24 Wrzesień 2012 Share Napisano 24 Wrzesień 2012 ja bym go nie czyścił, a na pewno już nie wstążki, jak chcesz czyścić odznaczenie to spróbuj pastą BHP (wielu przepadkach mi pomogła) na gąbkę bierzesz trochę pasty BHP i trzesz, później spłukujesz wodą i oceniasz;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.