rmg Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Napisano 19 Wrzesień 2012 Drodzy forumowicze, chciałbym zapytać czy macie jakieś informacje odnośnie tej polskiej reakcji na wysiedlenia na terenie zamojszczyzny, które rozpoczęły się jesienią 1942 r. Wiem, że pan Markiewicz w książce Paprocie zakwitły krwią partyzantów" liznął" tą kwestię, tak samo jak Janusz Peter w książce Tomaszowskie za okupacji". Chodzi mi natomiast o to czy ktoś z was ma jakieś dodatkowe informacje dotyczące bitew pod Wojdą, Zaborecznem i Różą.Informacje ponad te, które zostały przedstawione w wymienianych książkach. Nadmieniam, że nie jestem zainteresowany rewelacjami w stylu we wsi Huszczka urodził się prezydent Niemiec" itp. Pozdrawiam i proszę o informacje
rmg Napisano 19 Wrzesień 2012 Autor Napisano 19 Wrzesień 2012 Zapomniałbym, może orientujecie się, gdzie można zdobyć książkę Partyzancki Kraj" czy było jakieś wznowienie?
erwin1 Napisano 20 Wrzesień 2012 Napisano 20 Wrzesień 2012 S_boj jest wszechstronnie wyedukowany w tym temacie i zaraz pewnie zabierze głos...........
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.