jasiek1324 Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Napisano 9 Wrzesień 2012 Witam,bardzo proszę o pomoc w identyfikacji okresu wybicia tego medalu. Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Proszę też o podanie przybliżonej wartości.
Einherjer Napisano 9 Wrzesień 2012 Napisano 9 Wrzesień 2012 Adam Nagalski grawerką zajmował się na pewno przed wojną.Na zdjęciu odznak i odznaczeń z jego katalogu z roku 1935 krzyż jest bez wycięć między ramionami krzyża a promieniami.Możliwe że jest przedwojenna.Niemniej poprosimy o dokładniejsze zdjęcia.
jasiek1324 Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Napisano 9 Wrzesień 2012 Zdjęcie tyłu medalu. Możesz mi powiedzieć jej przybliżoną wartość? Byłem u jednego u krakowskich kolekcjonerów i tylko rzucił okiem i powiedział że PRL-OWSKI bo każdy przedwojenny był cięty.
Einherjer Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisz do Ferrera na forum PS.On zdaje się ma ciekawą książkę na temat tych krzyży.Powinien Ci pomóc.Pzdr
odznaki1939 Napisano 10 Wrzesień 2012 Napisano 10 Wrzesień 2012 Krzyż jest Nagalskiego, złoty. Nagalskiego nie były cięte.Ja mogę za niego zapłacić 150 zl, bo ma uszkodzoną emalię.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.