DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 Witam posiadam rosyjski pocisk moździerzowy i zastanawiam się czy warto wykręcać lotkę...? Chodzi mi dokładnie o to że mam zamiar wrzucić go do elektrolizy i czy mi rdza nie będzie wychodziła od strony lotki... a poza tym jak by się rozkręcał to lepiej by się prezentował ;p już próbowałem ja odkręcić ale ani rusz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brombi Napisano 7 Wrzesień 2012 Share Napisano 7 Wrzesień 2012 pokaż fotkę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 7 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2012 jutro jak się wyrobie to zrobię i wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cobra10225 Napisano 8 Wrzesień 2012 Share Napisano 8 Wrzesień 2012 WD-40, imadło kombinerki i jedziesz ;)Ale raczej nie musisz odkręcać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Voucur Napisano 9 Wrzesień 2012 Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Kolega nie podał w ogóle kalibru swojego pocisku. W 120 mm OF 463 też byś stabilizator lotu odkręcił kombinerkami? Nie widziałem jeszcze takich kombinerek, które by to objęły (co dopiero mówić o skutecznym zaciśnięciu).Z tego całego kompletu najlepiej przyda się imadło. Poza tym polecałbym np.:http://pl.wikipedia.org/wiki/Klucz_nastawnyW górnym rzędzie drugi i czwarty. Zdecydowanie lepiej idzie po podgrzaniu i gwałtownym schłodzeniu, jak ktoś nie preferuje tej metody - wymoczenie w jakimś monco penetrującym oleju (może być i ten WD-40, choć to mocno przereklamowany specyfik).Żeby nie było że sobie gadam, a nic w życiu nie zrobiłem:http://imageshack.us/photo/my-images/198/moz2.jpg/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 12 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2012 kaliber to chyba 80 mm ruski :) imadło jak najbardziej było i taki klucz ;p ale i tak nic z tego wd40 tez poszło a jeżeli chodzi o grzanie i chłodzenie to czym najlepiej?? Palnik i woda wchodzi w grę?niestety nie zrobiłem jeszcze zdjęcia... narazie nie mam czasu od rana do wieczora nie ma mnie w domu a teraz nie chce mi się robić zdjęć po robocie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 12 Wrzesień 2012 Share Napisano 12 Wrzesień 2012 Tak jest, palnik i woda.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosSs1 Napisano 21 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 21 Wrzesień 2012 I oto i pocisk z odkręconą ju z lotką :) dzięki za udzielone wskazówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.