Skocz do zawartości

Rutus Proxima

sordyl10

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
to zależy czy grube sreberko czy cienkie na cienkie będziesz miał niskie wskazania na grube wysokie najlepiej przeprowadzić eksperyment zakopując cienkie i obok grube pomachać cewką i rutus stanie otworem
Napisano
To zależy od wielkości sreberka u mnie konkretną monetę wielkości 25-30mm pokazała tak na 70 +-2 no i wiadomo, czym mniejsze i cieńsze sreberko tym wynik niższy może zejść do granicy foli. U Ciebie na każde pokazuje 35?
Napisano
Cienkie sreberka pokazuje jak folie alu . terazniejsze próby to 925 i wyższe i pokazuje bardzo słabo ale duże monety jak np. 5 marek z hindenburgiem juz bardzo wysoko u mnie 80 . zrób sobie testy i mniej wiecej bedziesz wiedział o co chodzi . pozdrawiam pomern
Napisano
Witam mam jeszcze jedno pytanko latam na dynamiku i mam ustawienia:
sygnał wiodący: 132
ton sygnału wiodącego: 500
.....
.....
tony: 5 tonów
.....
.....
wzmocnienie audio: 20
częstotliwość 6622
A z innym kolegom pisałem z forum i się rużni:
tony: program
wzmocnienie audio: 25
częstotliwość: 6711
Radzicie to zmienić jak ma inny kolega?
Pozdro.
Napisano
Przepraszam ze sie pakuje w temat, ale przy okazji, moglby mi ktos wytlumaczyc co daje zmiana wzmocnienia audio, np do 30, oraz zmiana sygnalu wiodacego, jaki jest tego konkretny cel, i czy ma to wplyw na skutecznosc" detektora?
Napisano
Matej - Od wzmocnienia audio zależy stosunek do siebie głośności mocnych i słabych sygnałów (np. głębokich wobec płytkich przy przedmiotach o tej samej przewodności) Jak dasz max wzmocnienie, to sygnały słabe (głębokie) dają wyraźny dźwięk tak jak silne (płytkie). Jak wzmocnienie będzie min. to słabych sygnałów prawie nie będzie słychać, zostaną tylko mocne (płytkie albo duże głębokie). W efekcie np. na zaśmieconych terenach detektor na max wzmocnieniu będzie się co chwile odzywał, bo to co widzi, sygnalizuje tym samym poziomem. Potem niektórzy piszą, że sprzęt im się bez sensu wzbudza...
Napisano
sordyl oczywiscie dynamiczny, czulosc na maksa, jezeli masz taka mozliwosc, dyskr. -15, i uderzasz w teren. Ja latam na czestotliwosci takiej, jaka zaleca prducent, czyli 6622.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie