todorr Napisano 1 Sierpień 2012 Autor Napisano 1 Sierpień 2012 WITAM SERDECZNIE WSZYSTKICH. Postanowiłem napisać tego posta by odezwać się po pomoc. Mieszkam w okolicach Lublina, szukam w okolicach Świdnika mimo to że już tak wiele znalazłem i określiłem wiek tych znalezisk, to jednak chcę dowiedzieć się czegoś więcej, chce wiedzieć co działo się w pobliskich wsiach. Na mapach dość dużo widziałem różnic, ale nigdy nie znalazłem jakiejkolwiek mapy na którym były zaznaczone działania bitew a działo się tutaj na pewno nie mało, chodzi mi szczególnie o las Świdnicki i o las na Podzamczu (nieopodal Mełgwi). O lesie Świdnickim wiem że działania 1 wojenne były dość duże z pewnością, jak samo na to wskazują moje znaleziska. Okres 2 wojny z tego co zauważyłem występował też ale już nie znacznie, co bardziej mnie interesuje. Chodzi mi o konkrety, o miejsca w których stały jakieś artylerie, działka przeciwlotnicze (obok lotniska), zbrodnia żołnierzy w Wólce i wiele innych wydarzeń przebiegłych w tym rejonie. Jeśli ktoś by był chętny na poszukiwania, proszę pisać, ja poszukuję RUTUSEM ARGO 3.0 więc daję rade znajdować. Posiadam wiele informacji na ten temat ale to jeszcze za mało. Pozdrawiam.
Eastlegion Napisano 14 Sierpień 2012 Napisano 14 Sierpień 2012 Witam.Moje" tereny. odezwij się zatem w wolnej chwili.Pozdro.
todorr Napisano 25 Sierpień 2012 Autor Napisano 25 Sierpień 2012 moje gg 19826989 odezwij się lub mg42PL@gmail.com pozdrawiam
koluch Napisano 29 Sierpień 2012 Napisano 29 Sierpień 2012 a ja szukam wiadomosci na temat tego co dzialo sie w obok lecznej
pablo8019 Napisano 14 Grudzień 2012 Napisano 14 Grudzień 2012 Zarówno w rejonie Świdnika jak i Łęcznej na przełomie lipca i sierpnia 1915 r. Niemcy i Austriacy przełamywali kolejną linię obronno-opóźniającą Rosjan. W niedalekiej przyszłości będę się starał napisać coś więcej na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.