Gość Napisano 16 Marzec 2004 Napisano 16 Marzec 2004 chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma moze wykrywacz opublikowany w praktycznym elektroniku na mikroprocesorze jestem ciekaw jego osiagow czy warto go budowac a jesli go ktos posiada i ma do niego kod zrudlowy to bardzo bym byl z tego uczieszony
TYmon Napisano 27 Marzec 2004 Napisano 27 Marzec 2004 Jeżli nie sprawi Ci to problemu też bym grzecznie prosił.Pozdrawiam!
Gość Napisano 27 Marzec 2004 Napisano 27 Marzec 2004 Ja właśnie złożyłem AVT 5025 i część mikroprocesorowa działa OK, alegenerator nie działa. Ale niedługo mam nadzieję, że uruchomię.Mam fajną metodę na robienie sondy, łatwa, prosta i niekłopotliwa, iestetyczna - z rurki aluminium-PCV - jest miękka i można ją ciąć nożem, a bardzo łatwo dokupić trójniki, złączki i inne elementy mechaniczne.
stec Napisano 28 Marzec 2004 Napisano 28 Marzec 2004 Witam. Dla wyjaśnienia sprawy, na temat osiągów tego wykrywacza niewiem więcej niż było napisane w artykóle w PE.Owszem składałem ten wykrywacz ale niedokończyłem go i tak leżał nie tknięty od ponad roku w szufladzie. A do kolegiRobak" wysłałem maila z oferta sprzedaży układu , stąd też na forum napisałem żeby sprawdził pocztę.Podrawiam amatorów konstruktorów!!!Aha nadal poszukuję sprawdzonych schematów wykrywaczy które można byłoby zrobić samodzielnie. Interesują mnie szczególnie typy PI i VLF. Chętnie wymienię się takimi schematami ma kilka PI.Jeszcze raz POZDRO!!!Stec"
Gość Napisano 7 Kwiecień 2004 Napisano 7 Kwiecień 2004 Właśnie złożyłem i uruchomiłem - Na razie wykrywa czołg tygrys z odległości 30 cm. ;)Działa wykrywanie rodzaju metalu.Popróbuję jeszcze popracować nad zestrojeniem generatora - na razie chodzi na 10 KHz, a powinien na 30 KHz, może to coś poprawi...
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 Zmieniłem parametry generatora - 30 KHz i rzeczywiście - działa lepiej, wykrywa z większej odległości.Na razie mam kiepski kondensator, więc szybko się rozstraja, jak wreszcie uda mi się uzyskać stabilną częstotliwość, to dam znać i prześlę wyniki testów.
Gość Napisano 8 Kwiecień 2004 Napisano 8 Kwiecień 2004 cześć jest tam ktoś?potrzebuje wiadomości na temat jaki wykrywacz kupić
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.