Skocz do zawartości

wykrywacz mikroproc z PE

Gość robak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
chcialbym sie dowiedziec czy ktos ma moze wykrywacz opublikowany w praktycznym elektroniku na mikroprocesorze
jestem ciekaw jego osiagow czy warto go budowac
a jesli go ktos posiada i ma do niego kod zrudlowy to bardzo bym byl z tego uczieszony
  • 2 weeks later...
Napisano
Ja właśnie złożyłem AVT 5025 i część mikroprocesorowa działa OK, ale
generator nie działa. Ale niedługo mam nadzieję, że uruchomię.
Mam fajną metodę na robienie sondy, łatwa, prosta i niekłopotliwa, i
estetyczna - z rurki aluminium-PCV - jest miękka i można ją ciąć nożem, a bardzo łatwo dokupić trójniki, złączki i inne elementy mechaniczne.
Napisano
Witam.
Dla wyjaśnienia sprawy, na temat osiągów tego wykrywacza niewiem więcej niż było napisane w artykóle w PE.Owszem składałem ten wykrywacz ale niedokończyłem go i tak leżał nie tknięty od ponad roku w szufladzie. A do kolegiRobak" wysłałem maila z oferta sprzedaży układu , stąd też na forum napisałem żeby sprawdził pocztę.
Podrawiam amatorów konstruktorów!!!
Aha nadal poszukuję sprawdzonych schematów wykrywaczy które można byłoby zrobić samodzielnie. Interesują mnie szczególnie typy PI i VLF. Chętnie wymienię się takimi schematami ma kilka PI.
Jeszcze raz POZDRO!!!
Stec"
  • 2 weeks later...
Napisano
Właśnie złożyłem i uruchomiłem -

Na razie wykrywa czołg tygrys z odległości 30 cm. ;)

Działa wykrywanie rodzaju metalu.

Popróbuję jeszcze popracować nad zestrojeniem generatora - na razie chodzi na 10 KHz, a powinien na 30 KHz, może to coś poprawi...
Napisano
Zmieniłem parametry generatora - 30 KHz i rzeczywiście - działa lepiej, wykrywa z większej odległości.
Na razie mam kiepski kondensator, więc szybko się rozstraja, jak wreszcie uda mi się uzyskać stabilną częstotliwość, to dam znać i prześlę wyniki testów.
Napisano
cześć jest tam ktoś?potrzebuje wiadomości na temat jaki wykrywacz kupić

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie