wzllubin Napisano 13 Lipiec 2012 Autor Napisano 13 Lipiec 2012 Czy ktoz uzywa kompasu w telefonie na androidzie z funkcja zapisania miejsca startu jak tak prosze o podanie jego nazwy
sonicsquad Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Jeśli potrzebujesz czegoś małego ale niezawodnego, to dobry jest PointToPoint. Nie ma map. Po prosty pokazuje kierunek gdzie masz iść. Więcej o tym w markecie. Z mapami to Androzic. Wgrywamy mapy OZI i w drogę :) Używałem tego w czasie paru wypadów i okazał się niezawodny :)
Salamandra Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Kolego soniscquad mógłbyś mi podać konkretnie model takiego urządzenia konkretnie gdzie to można kupić bo już raz w lesie się zgubiłem, proszę Cię ewentualnie o info na maila żeby nie być posądzonym o kryptoreklamę i kolejny raz (mówię o mnie) wykartkowanym. Chodzi mi dokładnie o takie proste urządzenie gdzie można trafić z powrotem do miejsca wcześniej zapisanego na tym urządzeniu. Proszę o odpowiedź Pozdrawiam.
sonicsquad Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Jeżeli masz założone konto w android market (teraz to Google Play), w wyszukiwaniu wpisz te nazwy. Obydwa są darmowe więc klikasz tylko zainstaluj. To wszystko :) Z mapami musisz sobie już sam radzić...mógłbyś mi podać konkretnie model takiego urządzenia konkretnie gdzie to można kupić?" - wystarczy telefon z Andkiem i internet :)
sonicsquad Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Cytat ze strony: Klient nawigacji, który wykorzystuje mapy OziExplorer (ozf2, ozfx3). Doskonały do uprawiania turystyki pieszej, żeglarstwa, pływania łódką, geocaching-u, off-road-u i innych atrakcji. OD użytkownika oczekuje się znajomości OziExplorer-a lub przynajmniej gdzie uzyskać jego mapy. Mapy mogą być także tworzone samodzielnie, ale przy nieco większym nakładzie pracy..."
santuari Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 Popularnym programem do nawigacji w terenie, również z funkcją zapisywania współrzędnych miejsc jest TrekBuddy". Działa pod Javą i jest za darmo.
sonicsquad Napisano 13 Lipiec 2012 Napisano 13 Lipiec 2012 No tak, ale kolega pytał o Anddroida, a te programy też są free :)
x-paweu Napisano 14 Lipiec 2012 Napisano 14 Lipiec 2012 Ja uzywam htc z androidem i aplikacja google maps.Dla mnie super.Potrzebujesz jedynie pakiet internetowy.Ja mam 100mb po wykorzystaniu spada predkosc ale i tak daje.Pozdrawiam.(nie mam polskiej klawiatury)
Thoor Napisano 15 Lipiec 2012 Napisano 15 Lipiec 2012 Polecam Move! Bike Computer". Uruchamiamy aplikacje i potem możemy prześledzić naszą trasę. Warto sprawdzić, może się przyda.
Descent Napisano 28 Lipiec 2012 Napisano 28 Lipiec 2012 aplikacja TrekBuddy jest również na androida. Można samemu tworzyć mapy na komputerze takimi programami jak Mobile Atlas Creator i mamy to co nas interesuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.