Skocz do zawartości

Jabel pomocy

ALPAq

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam wszystkich jest to 1 mój post , jeśli coś źle naipsze to proszę o poprawienie .

Tak więc składam wykrywacz , zamówiłem jabla , o takiego :

http://sklep.jabel9.beep.pl/produkt/178/2/Zestawy_do_montazu/J-267_Impulsowy_wykrywacz_metali.html

Sondę kupiłem 22cm używaną chodzącą wcześniej na jablu .

Co jeszcze mam kupić ? Chodzi mi o tą rurke z chwytem oraz wszystkie niezbędne części do niego , składał go będzie mój kolega , który jest elektrykiem . Powiedział żebym wszystko skompletował . Proszę o waszą pomoc , z góry dziękuje .
Napisano
składał go będzie mój kolega , który jest elektrykiem" A moze elektronikiem ?
A jezeli chodzi o stelaż to poskladaj go sobie z rurek plastikowych takich jak sa do wody , taniej cie to wyjdzie niz kupno gotowej konstrukcji
Napisano
Potrzebny Ci bedzie przewód do tej cewki, standardowo ma 120 cm, może być zwykły, nie musi być ekranowany, dwużyłowy. Jakiś włącznik, powiedz żeby Ci zrobił drugi potencjometr do dokładnego dostrajania, potrzebny bedzie tylko potencjometr 100k, a schemat znajdziesz w sieci. Zasilanie musi być porządne, zwykła bateria 9V za krótko trzyma, kup akumulator żelowy, z tym że trzeba go mieć czym ładować, ale Twoj kolega powinien wiedzieć o co chodzi. Stelaż to już wyobraźnia, poogladaj gotowe konstrukcje. Pamiętaj tylko żeby nie używać kuli ortopedycznej, to już wyszło z mody;)
Napisano
Jeśli Twój sprzęt ma wyglądać profesjonalnie, to proponuję zakupić stelaż (nośnik całego wykrywacza z sondą) w firmie Armand. Proszę koledzy, nie niedoszukujące się kryptoreklamy tej firmy, ale stelaże w jej wykonaniu są godne uwagi.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie