Kevin Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Napisano 3 Lipiec 2012 Witam!Z góry zaznaczam, iż wrzucam przedmiot tutaj, a nie do ID, ponieważ stawiam, że tą część forum przegląda więcej znawców motoryzacji, co pomoże mi zapewne szybciej rozwiać niejasności.Jestem szczęśliwym posiadaczem takiej oto benzynowej lutlampy z sygnowaniami UAZ. Nie jestem pewien, od jakiego pojazdu ona pochodzi - może ktoś pomoże? ;-)Zakładam, że nowsze konstrukcje typu 469, 452 nie posiadały takiego wyposażenia. GAZ 69. 67...? Osobiście jednak stawiam na ZiS-5. Ale może wypowiedzą się znawcy tego tematu. Dodam, iż na lampie widoczne są resztki zielonej farby (oryginał), więc na 99% pochodzi ona z wersji militarnej.Z góry dziękuję i pozdrawiam,Kevin
Kevin Napisano 3 Lipiec 2012 Autor Napisano 3 Lipiec 2012 Zapomniałem o wymiarach, jednak myślę, że nie są one aż tak ważne:- wysokość całkowita: 28cm- średnica zbiornika: 12cm
ERWIN Napisano 3 Lipiec 2012 Napisano 3 Lipiec 2012 GAZ 69 w oryginale posiadał podgrzewacz silnika na lutlampe i myślę że właśnie do tego mogła Twoja być przeznaczona, bardzo prawdopodobne że była uniwersalna do kilku różnych typów pojazdów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.