kadam Napisano 21 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Panowie! Pomóżcie zidentyfikować. Fotka dla mnie o tyle ciekawa, że z mojego miasta pochodzi. Wydaje mi się, że widać na niej zdekompletowana armatę. I tu pytanie: jaką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FoKa Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 Jakie to miasto, coś mi świta że Świętokrzyskie ??? Czy mi się wydaje ?Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 22 Czerwiec 2012 Share Napisano 22 Czerwiec 2012 Na pierwszy rzut oka kojarzy mi się z mocno zdezelowaną radziecką haubicą 203mm na podwoziu gąsienicowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Lufa max : 122 mm , moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadam Napisano 23 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Dzięki, Panowie za zainteresowanie!Fotka pochodzi w Wielkopolski i jak mi podpowiedziano chyba przedstawia 122 mm haubicę wz. 1938 (M-30) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.