ls29 Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 Witam wszystkich poszukiwaczy.Mam pytanie odnośnie 2 wykrywaczy.Czytając forum,natknąłem się na wady i zalety Explorera Se Pro.1)A mianowicie ,użytkownik narzeka na powolną prace tej wykrywki.Słabo reaguje id na znaleziony metal.W opisie Explorera na stronie Vikin... znalazłem Reakcja na metal-Do wyboru: Szybka (Fast) i powolna na głęboko położone obiekty (Deep)Sam już nie wiem komu wierzyć2)E-trac różni się chyba tylko procesorem (niby szybszy ),i ma większą skale.Czy mając te 2 wykrywacze do wybory ,jest sens dokładać 600zł aby mieć Etraca.Proszę mnie oświecićP.S do krzykaczy ,mam za sobą już uroace i proxime v2.0 Więc przyszła pora na coś bardziej Pro.
Taktyk Napisano 6 Czerwiec 2012 Napisano 6 Czerwiec 2012 2)E-trac różni się chyba tylko procesorem (niby szybszy ),i ma większą skale.A jakie ma to dla Ciebie, wybacz, zwykłego użytkownika a nie elektronika, znaczenie? Szybszy procesor, czyli taktowany zegarem o większej częstotliwości nie przekłada się bezpośrednio ani na szybkość działania w trybie dajmy na to ruchowym (motion) - ta zależy od algorytmów i realizacji funkcji flitów cyfrowych ani też na sposób czy też na metodę działania. Oczywiście przeciętnemu użytkownikowi łatwiej jest przyswoić termin szybszy procesor" niż cokolwiek innego.Terminu większa skala" nie rozumiem.PozdrawiamTaktyk
ls29 Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Napisano 6 Czerwiec 2012 Chodzi mi o ,identyfikacje .E-trac ma większą skale identyfikacji znaleziska(przewodności 1-50, oraz własności magnetycznych 1-35.) a Explorer trochę mniej.
ls29 Napisano 7 Czerwiec 2012 Autor Napisano 7 Czerwiec 2012 a jeszcze Whites vx3 i v3i Jak one mają się do minelabów.Na zaśmieconym polu poszukiwanie drobnicy,oraz tereny leśne.
luhubama Napisano 7 Czerwiec 2012 Napisano 7 Czerwiec 2012 też jestem ciekaw bo akurat te te wykrywacze biorę pod uwagę plus deus i minelab ctx 3030
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.