Szwecja Napisano 3 Czerwiec 2012 Autor Napisano 3 Czerwiec 2012 Co byście mi doradzili? Czytałem większość wątków na temat tych sprzętów. i mam obawy co do wzbudzania sie 350, ale za to chyba ma większy zasięg niż 250. ceny są praktycznie te same więc się zastanawiam.proszę o pomoc posiadaczy tych sprzętów.pozdrawiam
Laiso Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 WitamŚmigam z Euro 350 cewka DD. Przed zakupem tego sprzętu też naczytałem się na temat wzbudzania i po 6 miesiącach chodzenia z nim nic takiego mi się nie przydarzyło co skłania do stwierdzenia że może i sie wzbudzały ale było to wynikiem jakieś wadliwej seri ( na takie opinie pewnie też natrafiłeś) i ja temu przytakne.Zdarza się ze zapiszczy fałszywy sygnał ale to na skutek np uderzenia cewką o konar drzewo pieniek itp. ale to chyba zrozumiałe.Ponadto niezły na kolorową drobnice gorzej już z większą militarką np trafiłem podwójny sygnał koloru i wcale nie był mocny sądziłem że to kolejne łuski od pepeszy których było sporo w okolicy a po wykopaniu okazało się że to pół metrowa pozostałość po katiuszy:)i zaczynała się 20 cm w gruncie- im większy kawałek metalu tym mniejsza precyzja w określenie znaleziska na wyświetlaczu czy sygnałowo ale pochodzisz z początku dołków się nakopiesz (nie zapomnij ich później zasypywać) i go wyczujesz, zasięg hmm łuseczki z 30 cm bez problemu hełm z 80cm tez wyszedł więc nie najgorzej chyba.Na początek moim zdaniem dobry wykrywacz.Pozdrawiam
Szwecja Napisano 4 Czerwiec 2012 Autor Napisano 4 Czerwiec 2012 ja w sumie to kopie już 5-6 sezonów więc nie jestem początkujący. Mam ace 150 i co roku zabieram się do wymiany sprzętu ale jakoś szkoda mi kasy, wydaje mi się ze 150 mi w pełni wystercza. Ale teraz rozwaliłem cewkę i musze dokupić dużą cewke albo nowego euro ace i się zastanawiam
Laiso Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Witam 6 sezonów to już sprzęcik swoje przeszedł bym sie nie zastanawiał i wymienił na nowy obecnie E350 masz z cewka DD która pracuje na częstotliwości 8.25 kHz a cewki do 250 i 150 pracują na 6.5kHz więc nowej na starszy typ nie polecam zakładać poza tym w 350 masz pinpoint który na prawdę ułatwia życie.Pozdrawiam
speedmaster79 Napisano 5 Czerwiec 2012 Napisano 5 Czerwiec 2012 WitamZ czystym sumieniem mogę polecić Euro Ace ,zakupiłem go w Vikingu gdzie według niektórych źródeł była wadliwa partia.Wykrywacz pracuje stabilnie,nie wzbudza się ,chodzę z nim na pełnej czułości.Zaskakuje mnie precyzja z jaką odnajduje przedmiot.Przed zakupem miałem dylemat gdyż bardziej interesuje mnie militarka ,ale także chciałem pokopać drobnicę i wiem że dobrze zrobiłem bo militarkę też pięknie wymiata(zapalnik pruski HZ 14 z 55 cm).Miałem wiele wykrywaczy ale jedno wiem swojego starego PI i Euro kanarka nigdy się nie pozbędę.Moja rada bierz Euro Ace z cewką DD w standardzie naprawdę warto.Pozdrawiam.
Rolerfer Napisano 5 Czerwiec 2012 Napisano 5 Czerwiec 2012 Potwierdzam powyzszy post, euro kanarek to kawal dobrzego sprzetu, gdzies na forum bylo nawet porownanie zasiegu 150,250 i 250 (mowa o garrett ace). Sam uzywalem chyba z 4 sezony ace 150 i przeskoczylem w kwietniu na 350 i jest kozak, co do wzbudzania wiadomo, jak pukniesz w pniak czy grubsze zielsko to zapiszczy.
Szwecja Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Napisano 5 Czerwiec 2012 dziękuje Panowie serdecznie za pomoc A o ile procent mniej wiecej lepszy jest EURO OD 150 ?
Marcello Napisano 12 Czerwiec 2012 Napisano 12 Czerwiec 2012 Powitać szanownych kolegów, właśnie godzinkę temu stałem się szczęśliwym posiadaczem EuroAce, jest to mój pierwszy sprzęcik i na nim będę się uczył tej trudnej sztuki, pozdrawiam serdecznie.
Szwecja Napisano 13 Czerwiec 2012 Autor Napisano 13 Czerwiec 2012 dziękuje wszystkim za pomoc. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś rady chętnie ich wysłucham.Pozdrawiam
pagi19 Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 witam też posiadam od niedawna EuroACE i jestem bardzo zadowolony czasami zdarzają się ociekające sygnały tak jakby przedmiot pod ziemia uciekał ale jak już go wyczujesz to nic ci nie umknie pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.