Szczupak88 Napisano 20 Maj 2012 Autor Napisano 20 Maj 2012 Witajcie serdecznie. To moj pierwszy post i niestety zamiast chwalic się w nim swoimi znaleziskami, to muszę prosić was drodzy użytkownicy garretta ace 250 o pomoc.Miałbym do was kilka pytań odnośnie tego sprzętu, gdyż chciałbym wiedziec czy moj egzemplaz kwalifikuje się do serwisu, czy tez wariactwa jakich dokonuje są czyms normalnym. Od dłuższego czasu śledzę to forum, i nie ukrywam, że zafascynowałem się poszukiwaniami. Postanowilem zakupic wykrywacz. Wybor padł własnie na Garrett ace 250. Niestety niedługo nacieszylem się wykrywką bo po paru wypadach zaczęła wariować i pokazywała wszystkie metale swiata, chociaz znajdowala się w dystansie od czegokolwiek. Poprostu wyla bez powodu. Oddałem do serwisu, naprawili ten problem, ale przy okazji wywolali dwa inne. Zmniejszyl się, jak mniemam, zasięg wykrywacza i jakosc jego dyskryminacji, która w chwili obecnej praktycznie nie istnieje. Kiedys na innym forum czytalem wyniki testow zasięgowych i badających dyskryminację monet dokonanych w powietrzu przez użytkownika Grzebiuszka". Posłużę się przykładem 5 zł. Pisał on ze w odległosci 24cm, garrett pokazywał 6-ty kwadrat. Prosiłbym was o powtórzenie takiego testu i sprawdzenie czy wskazania te są przy tym dystansie juz stabilne tj. czy wykrywacz nie skacze po skali i pokazuje juz tylko 6-sty kwadrat. Chciałbym to wiedzieć gdyż w moim wypadku w miarę stabilnie ten szosty kwadrat pojawia się przy max 17cm, natomiast widzi cos wogole przy tym 5zł max do 23 cm. Potem jest juz tylko cisza. Po przekroczeniu ok. 17 cm wariuje i pokazuje 5-tkę w przeróznych kombinacjach, również w zelaznych. Dodam ze wszystkie badania były przeprowadzane na max czułosci wykrywacza, oraz na bateriach zarówno całkiem nowych jak i na przelazonych. Prawdziwy cyrk zaczyna się jednak dopiero po umieszczeniu 5-tki w dołku. O ile, gdy lezy na jego dnie nie przysypana, jak równiez o ile nie przekroczę wyzej wspomnianych 17 cm, to pokazuje w miare stabilnie 5, 6 i 7 kwadrat. Gdy jednak przysypię monete piaskiem to wykrywacz kompletnie zaczyna wariowac, pokazuje monetke na calej praktycznie skali nie wyłaczając zelaza. Proszę powiedzcie, czy to normalne ze ten szajs tak wariuje bo juz nie mam na to cierpliwosci. Powiedzcie jak to wygląda w wypadku tej monetki u was, gdy przeprowadzacie takie testy lub gdy takową znajdujecie? Dlaczego uczepiłem się tak tej 5-tki? Bo jest to moneta razem z 2-ką przy której moja wykrywka najbardziej wariuje, przy całych miedzianych, niklowych lub srebrnych jest juz lepiej, ale tez szaleje. Proszę was, powiedz świeżakowi, czy sprzęt przy takim przebiegu wypadkow jakie opisuje nadaje się do naprawy czy tez takie wariactwa mieszczą się w normie tych wykrywek?( ktore podobno są dość dobrymi kosiarami na monety, a ja obserwując poczynania mojej, do takiego wniosku za żadne skarby bym nie doszedł, poprostu nie wyobrazam sobie jak mozna cokolwiek tym swiadomie odnalezc, a juz szczegolnie na plazy gdzie pelno jest roznego smiecia).Pozdrawiam Szczupak88, i z niecierpliwością czekam na pomoc z waszej strony w rozwianiu moich wątpliwosci.
majos Napisano 21 Maj 2012 Napisano 21 Maj 2012 miałem swego czasu ace raz tez mi zaczoł szalec a przyczyna dość prozaiczna baterie dziadowskiej firmy zmieniłem i jak reką odjoł a z ace nigdy nie chodziłem na max czułosci bo sie wzbudzał zawsze kreska mniej zobacz inne bateryjki moze cos da pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.