zielaa Napisano 18 Maj 2012 Autor Napisano 18 Maj 2012 Wielkość boratynki myślałem,że to guzik,ale nie
soprano74 Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 Witaj zielaa!Mam prawie identyczne coś.Z tą różnicą,że na moim cosiu" jest data bodajże 16-47 po bokach pniaka" tego chyba krzewu,rewers czysty.Znalazłem to jakiś czas temu w DE,w pobliżu Francji.Metal miedź,wielkość minimalnie mniejsze od boratynki.Jak ustalę miejsce zdeponowania cosia" to dołączę fotkę.Jestem również bardzo ciekawy cóż to za wynalazek,dotychczas podobnego nie widziałem.Pozdrawiam!
slawgo Napisano 20 Maj 2012 Napisano 20 Maj 2012 Podobne żetony były dołączane do butelek szampana jako przyklejka lub zawieszka. Może ten trop doprowadzi do rozwiązania zagadki
soprano74 Napisano 21 Maj 2012 Napisano 21 Maj 2012 Witaj Slawgo!Jest to wielce prawdopodobne,z uwagi na fakt,ze znalazłem to coś praktycznie na terenie winnic.Pytanie tylko czy winnica niemiecka czy też francuska.Ponieważ ten region przynależał kiedyś do Francji.Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.