matt15 Napisano 18 Kwiecień 2012 Autor Napisano 18 Kwiecień 2012 Witam!Mam do was pytania drodzy koledzy.Posiadam używanego Smętka i zastanawiam się czy jest w pełni sprawny,gdyż jak patrzyłem na testy robione przez innych użytkowników mam dylemat.Łuska od mausera powinna być wykrywana na ok. 40 cm jeśli nie to bardzo przepraszam za pomyłkę,a mi wykrywa na 29 cm.Może i mała różnica lecz z większymi przedmiotami jest tak samo np. hełm na ok 90 cm ,a powinno być jakieś 15-20 cm więcej.Z monetami jest o wiele gorzej,gdyż monetę 50 cm. wykrywa na głębokości 5-10 cm.Dodam także ,że chodzę na cewce 30 cm.Bardzo bym prosił o waszą radę.Myślę też że może źle go dostrajam,chociaż czytałem instrukcję zamieszczoną na forum,ale przed jej znalezieniem kompletnie nie wiedziałem jak dostrajać ten wykrywacz dlatego przycisk w rączce naciskałem bez powodu,więc może to jest przyczyną tych osiągów.Jeszcze raz proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.