Skocz do zawartości

orla szabla

Agatalazor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!
Wiem, że dla niektórych z Was pytanie będzie banalne, ale cóż, mam nadzieję, że wspomożecie biednego tłumacza, który o broni wie niezbyt dużo;)
Mam mianowicie do tłumaczenia tekst, w którym pojawia się orla szabla i nie wiem, co to jest. Próbowałam poszperać trochę w internecie i jedyną nadającą się do jakiegokolwiek wnioskowania stroną była http://www.szablapolska.com/index.php/karabela skąd wyciągnęłam roboczy wniosek, że orla szabla to taka, której głowica stylizowana jest na głowę ptaka. Ale że doświadczenie nauczyło mnie nie ufać roboczym wnioskom, bardzo proszę o pomoc: Co to jest orla szabla i, ewentualnie, jeżeli ktoś wie, jak się to to nazywa po angielsku lub niemiecku (ja tłumaczę na norweski, ale jakakolwiek wersja językowa już mnie urządzi:))
Z góry dziękuję, życzę Wesołych Świąt (tym, ktorzy świętują) i dobrego odpoczynku (wszystkim).

Pozdrawiam serdecznie,
Agata Łazor
agatalazor małpa gmail.com. Ale tu oczywiście też zajrzę, więc nie trzeba wysyłać mejla:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie