siwy101 Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Napisano 5 Kwiecień 2012 Witam,sprawiłem sobie nową f75. Po pierwszym dniu w terenie jestem załamany ilością sygnałów i tonów (przesiadka z Ace 250 ). Przeglądałem forum co do ustawień i strojenia do gruntu. Jest ktoś ze Śląskiego lub Małopolskiego kto dysponuje tym sprzętem i wybrał by się wspólnie w teren i pomógł mi go opanować????
Szymekkx Napisano 5 Kwiecień 2012 Napisano 5 Kwiecień 2012 Cześćhttp://www.odkrywca.pl/ustawienia-fisher-f75,670384.html#670384poczytaj troche o ustawieniach :) pozdrawiam ;0
siwy101 Napisano 5 Kwiecień 2012 Autor Napisano 5 Kwiecień 2012 Czytałem i robiłem próby z ustawieniami. może sprzęt tak głupiał bo poletko było zaśmiecone na maxa.
maxim026 Napisano 6 Kwiecień 2012 Napisano 6 Kwiecień 2012 jak zasmiecone to co kolega sie dziwi??? F 75 i jego obsługa sa proste jak napisanie sms-a. wejdz na inne pole. zacznij od czułosci na 50 i podkrencaj, tony to 2F ,program . dyskryminacja to na początek tak z 8 ( sporo wytnie ale sie troszke osłuchasz)potem to 4 maxxxxxxx 5. no i spokuj i jeszcze raz spokuj.Pozdrawiam Maxim ;)
siwy101 Napisano 7 Kwiecień 2012 Autor Napisano 7 Kwiecień 2012 Niestety nie miałem czasu żeby wyskoczyć na pole (Święta). Następny weekend mam zarezerwowany dla wykrywki więc na pewno powalczę z tymi ustawieniami :-)))
maxim026 Napisano 7 Kwiecień 2012 Napisano 7 Kwiecień 2012 siwy jedna sprawa , jak dalej tak bendzie ci szalał to możesz mieć WALNIętą cewke ,to sie zdarza ,ja tak miałem w LTD . zobacz jak jest taka zaslepka na cewce gddzie jest nadru F75 taka mała i zobacz czy ona jest(oblana) zaklejona szczelnie . Pisz jak ci idzie jak co to ci Pomoge zdrów i smacznego JAJCa
Klucznik Napisano 9 Kwiecień 2012 Napisano 9 Kwiecień 2012 WitamJak mieszkasz blisko Olkusz,Klucze to mozesz wpasc na chwile.Mam go od kilku lat i jakos dobrze sobie radze.Jak bardzo podskakuje to wylm mu baterie na kilka minut i zacznij od PF czulosc 96,tony4 H.Musi chodzic.To jest detektor o znacznie wiekszej ilosci sygnalow na zasmieconym polu i do tego trzeba przywyknać.Jak sie tego nie da opanowac np .przejsciem na no motion ,to pewnie wyrwany kabelek we wtyczce cewki .Jak nie na gwarancji to zrobi poczatkujacy elektronik.K. z K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.