seba2954 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Witam, nie wiem czy wybrałem właściwy dział, ale mam pewne pytanie dotyczące mosinów deko. Przeglądałem różne strony, na których można kupić broń deko i jest tam mnóstwo mosinów stany magazynowe, całkowicie zgodne numerycznie(nawet bagnety z tym samym numerem). I tu nasuwa się moje pytanie. Skąd oni mają na sprzedaż aż tak dużo egzemplarzy w stanie magazynowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Z magazynów zza wschodniej granicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 To tam do dziś mają jeszcze bron produkcji wojennej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Od 1949r był produkowany w fabryce w Radomiu wtedy im.Gen. Waltera.A te magazynowe stany to z likwidowanych zapasów mobilizacyjnych w wojsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Wojsku Polskim rzecz jasna.Mają mają i nie takie rzeczy do niedawna jeszcze był Naganty Pepesze wz.41 i PPS wz. 43 że o Maximach na kółkach nie wspomnę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Są egzemplarze przedwojenne i również poźnowojenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Oczywiście wszystkie produkcji radzieckiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Nie tylko WP.Maxim którego kupił mój znajomy został przywieziony z Bułgarii a Mosin 91/30 z Ukrainy.Mówię oczywiście o legalnej broni z papierami CLK.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 22:44 01-04-2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 A jak radzieckie to jak napisał Nadwojciech : z zza wschodniej granicy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 1 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Czyli to broń która nie była użyta podczas wojny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 2 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Czyli te bagnetu z takim samym numerem były produkowane w tym samym czasie co broń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 2 Kwiecień 2012 Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Noo mniejwięcej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 4 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 4 Kwiecień 2012 Do mosina są również dokładane ładownice. Jak rozpoznać wojenne od powojennych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.