Skocz do zawartości

Zasieg wykrywaczy

Tiger6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam założyłem taki temat aby użytkownicy wykrywaczy napisali jaki mają sprzęt i napisali jego orientacyjne zasięgi. Więc ja zacznę:

Jabel J-267 cewka 27 cm zasilanie 9V maksymalne zasięgi w powietrzu:
lotka szrapnelowa - 10cm
nabój 7,62 x25mm - 15 cm
1 zł PRL - 20 cm
guzik mosiężny - 20 cm
nabój 7,92 x33 Kurz - 20 cm
łuska Mosin 7,62 x54 - 25 cm
nóż kuchenny dł. 30 cm - 40 cm
nokia 6300 - 40 cm
zapalnik carski 76,2 - 40 cm
skorupa 76,2 - 60 cm
miska stalowa fi 25cm - 70 cm
blacha od piekarnika - 1 m
Napisano
zasięg to nie wszystko miałem już dużo wykrywaczy a zasięgi to tak były opisane że bajka zawsze się dałem nabrać bo coś tam komuś popiskuje na pograniczu a w praktyce jest inaczej,dla mnie osobiście liczy się maskowanie metali zobacz sobie Tesoro Compadre SE, Tesoro Compadre, Tesoro Tejon. Изучаем дискриминаторы.
Napisano
Musisz wiedzieć jedno,zasięg w powietrzu ma się nijak do zasięgu w terenie.Twoja blacha piekarnika w powietrzu daje 1m.a w terenie identyczna tylko skorodowana i z aureolą tlenków metalu może dawać 1,5m. Wg mnie pozbawione sensu jest sprawdzanie w powietrzu.
Napisano
Kolego bikemax771 to prawda maskowanie jest najwazniejsze.ja uzywam wykrywacza gdzie smialo chodze na dyskryminacji bez obawy o pomijanie cienkich sreberek. a to ze inne biora 2 czy 4 cm glebiej nie ma znaczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie