Skocz do zawartości

Wrocławski dworzec pełen tajemnic

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dworzec główny we Wrocławiu jest największą z wrocławskich stacji kolejowych. Według legendy równie imponujące są jego podziemia. Poniemieckie schrony i setki metrów korytarzy prowadzących do różnych części miasta. Tragiczne relacje o zalaniu przez Niemców podziemnego szpitala, wraz z pacjentami...

http://facet.interia.pl/obyczaje/historia/news-wroclawski-dworzec-pelen-tajemnic,nId,593618
Napisano
Ja osobiście nie wierzę w żadne podziemne , wielopoziomowe kondygnacje pod Dworcem Głównym . Spierałem sie kiedyś nawet z jednym z kolegów z pracy na ten temat .

Co do wrocławskiego metra to słyszałem o przypadkowym odkryciu takiego tunelu ale była to informacja z pierwszego kwietnia bodajże na TV TEDE . Najbardziej jednak zaskoczył mnie reporter który to przedstawiał bo był to gościu z którym kiedyś chodziłem do jednej klasy w szkołe średniej .
Napisano
To żadna nowina . W 1981 w ramach szkolenia Obrony Cywilnej w prowadzono naszą grupę żołnierzy do schronu pod placem dworca. Wejście do niego po lewej stronie przy wejściu głównym.Schron oczywiście poniemiecki. .... Znaczy się nie mówili, że są piętra, ale może.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie