siwy2731 Napisano 19 Marzec 2012 Autor Napisano 19 Marzec 2012 Z jakich czasow moze pochodzic ten szkaplerz
Mr.Vegas Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Nie będę zakładał nowego tematu a mam to samo pytanie. Coś ktoś ? Pozdro
Mr.Vegas Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Ok, dzięki a jakieś potwierdzenie, link lub jakaś strona ? Pozdro
darekoli Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 jak byś był zarejestrowany na P.S. to bym Ci podrzucił.
zaara Napisano 8 Październik 2015 Napisano 8 Październik 2015 Myślę, że na tym szkaplerzu jest wizerunek Matki Boskiej Pompejańskiej, może ten link Cię na coś więcej naprowadzi:https://pl.wikipedia.org/wiki/Matka_Bo%C5%BCa_Pompeja%C5%84skaPozdrawiam
macpta Napisano 9 Październik 2015 Napisano 9 Październik 2015 Raczej po 1945 r., ale może być też przedwojenny. Na medaliku Matka Boska Szkaplerzna, której kult był propagowany przede wszystkim przez karmelitów.Pzdr
Mr.Vegas Napisano 9 Październik 2015 Napisano 9 Październik 2015 Dzięki wszystkim za info, a może ktoś podrzucił by link do jakiegoś katalogu lub strony gdzie znajdował by się ten medalik z jakimś opisem ? Pozdro !
darekoli Napisano 9 Październik 2015 Napisano 9 Październik 2015 Takiego samego w necie możesz łatwo nie znaleźć. Brak publikacji, co nie znaczy że rzadki.Co do datowania, to wrzucę zrzut ekranu z forum na którym podobny medalik dano do id. (ten z foto)Dodam, że autor tej wypowiedzi jest w tym temacie bardzo biegły, a szczególnie w aluminium.Co do linków to kilka w sieci blogów, wystarczy poszukać.Myślę że drugie foto będzie czytelne.
Mr.Vegas Napisano 12 Październik 2015 Napisano 12 Październik 2015 Dzięki wszystkim za informację. Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.