guzicznikniks Napisano 15 Marzec 2012 Autor Napisano 15 Marzec 2012 Witka!Szukam po necie ale znaleźć nie mogę. Czy możecie mi przybliżyć jak funkcjonowały stare przeprawy? Chodzi mi głównie o logistykę - jak wyglądały takie przeprawy - zawsze usypywano wały/pomosty ziemne? Otoczenie - czy np były miejsca noclegowe, karczmy, kiedy się przeprawiano - czy był jakis wyznaczony czas dna kursowanie promu czy cały cały czas, czym sie przeprawiano - jak był zbudowany prom czy inny rodzaj transportu wodnego, kto się tym zajmował. No i jak lokalizowano takie miejsca - co brano pod uwagę. Mile widziana zarówno wiedza z praktyki / wizji terenowej jak i zaczerpnięta z opracowań.
sonicsquad Napisano 15 Marzec 2012 Napisano 15 Marzec 2012 http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=40001Może coś pomoże...
WykoP2411+ Napisano 16 Marzec 2012 Napisano 16 Marzec 2012 Na zdjęciach satelitarnych widać dobrze ,,ślepe,, drogi dochodzące z obydwu stron do rzeki,jednakże mostu w tym miejscu nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.