Skocz do zawartości

Opinie na temat Teknetics T2

rmg

Rekomendowane odpowiedzi

Od października ubiegłego roku jestem posiadaczem tego właśnie wykrywacza. Jednak chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników tego sprzętu, ze względu na fakt, iż na początku wcale nie zucił mnie na kolana" swoimi osiągami. Zastanawia mnie również to, że na tym forum jest stosunkowo mało informacji na temat funkcjonowania tego produktu, nie wiem zatem czy jest to spowodowane tym, że niewiele osób go posiada, czy może tym że jest on albo tak dobry, albo tak zły, ze o sprawach oczywistych nie piszemy? Bardzo proszę o opinie posiadaczy tego wykrywacza.

• 6 months later...
Przekleję bo nie chce mi się pisać

RE: Minelab Etrac v F75 LTD jacho (664 / 29) 2012-02-13 18:35:46

Ja brykam z T2LTD (taki uproszczony F75LTD) a kumpel z e-trac. Po dziesiątkach wspólnych wypadów mogę wnieść do dyskusji takie wnioski.

1. Głębokość
Nic, co zobaczył e-trac nie umknęło uwadze T2. Wielokrotnie jeden prosił drugiego aby sprawdził co może być pod cewką (zazwyczaj na granicy widzialności, więc sygnał niepewny). Zarówno T2 jak i e-trac pokazywał sygnał podobnie, z podobną pewnością identyfikacji. Jednak po odpaleniu boosta, nieznacznie T2 pokazywał bardziej stabilne ID.

2. Gleby
Nad morzem razem nie byliśmy ale sam byłem. T2 dostał tęgie baty od Proximy a ACE250 nie był daleko w tyle. Na polach, których było dziesiątki ani e-trac ani T2 nie wyróżniał się zbytnio.

3. Trafność identyfikacji
Kumpel łaził wcześniej kilka sezonów z Quattro, więc z E-trackiem zaprzyjaźnił się bardzo szybko. ID w e-trac, przy doświadczonym użytkowniku robi wrażenie. Może po kolejnych 2-3 sezonach z T2 będę mógł się do tego poziomu zbliżyć.

4. Czułość
W terenie, gdzie nie ma zbyt wielu śmieci wsio ryba czy lecisz z T2 czy e-trackiem. Jednak w zaśmieconym terenie (najczęściej bardzo blisko zabudowań lub w granicach wsi) T2 zamiatał etrackiem podłogę a wracając wycierał o leżącego minelaba buty. Przy jednym przemiotnięciu T2 potrafił zidentyfikować 4-5 sygnałów. E-trac całkowicie się gubił, pokazując w tym samym miejscu 1 czasem 2 sygnały. Możecie wierzyć lub nie ale wracaliśmy w to miejsce 3-krotnie. Zawsze z tym samym efektem. T2 był w ilości znajdek daleko z przodu. Tak daleko jak nigdy e-trac na żadnym innym polu.

5. Komfort użytkowania - tylko wady
etrac
- ciężki,
- dość wolny (choć przy quattro to przecinak),
- mega upierdliwa zmiana cewek,
- co jakiś czas trzeba odpocząć bo czacha dymi od mnogości sygnałów, - tylko dla osób, które przestudiują instrukcję od A do Z i rozumieją o czym ona mówi
- potrzebuje dużo bateryjek :)

T2
- robi wrażenie delikatnieszego,
- czasem można zaczepić o pokrętło głośności i ściszyć sobie nieświadomie wykrywkę,
- brak podświetlania,
- większa wrażliwość na zakłócenia z sieci wysokiego napięcia,
- czasem irytyjąca właściwość do reagowania na zardzewiały złom pomimo włączonej dyskryminacji.

Pozdrawiam"

• 3 years later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...
Mam takie pytanie do kolegów którzy mają t2 ja kupiłem go nie dawno i dopiero go obchodzę nie rozumiem trochę o co chodzi z ta czułością ustawiałem trochę tak pod kontem tego co widziałem w you tube ale czy ktoś mógłby w prost określić zakresy i do czego je odnosić?

Moim zdaniem ważne jest jaki posiadasz model.Jeżeli masz nowego to nawet na największej nastawie czułości wykrywacz w 95% będzie zachowywał się spokojnie.Jeżeli chodzi o wychodzenie od największej czułości i ewentualne jej zmniejszanie w razie potrzeby to zgadzam się w 100%...Masz rację ;-)

• 1 month later...
Witam użytkowników t2
Pisze z prośbą kupiłem niedawno t2 prawie nie używana żadnej ryski problemnpolega na tym że po włączeniu jest ok ale po paru minutach traci znacznie zasieg do minimum 10-15cm max miłosnego jeden przewód jest we wytycze nie przylutowany zaizolowany wtyczka na 5 pinow
Prośba o Foto takiej wtyczki z podłączeniem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie