seba2954 Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Witam, posiadam taki podnośnik. Jakiś czas temu był na ID. I mam mały problem, ponieważ nie wiem jak pozbyć się rdzy. Czy farba na nim widoczna jest oryginalna? Zdjęcia w tym wątku http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=700606#1396156pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Tam jest bardzo mało farby. Na moczenie troszke wielki, pobaw się Fosolem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Właśnie też myślałem o fosolu, bo farby już niewiele z niego wyjdzie. Ale na taką powierzchnię dość dużo by go było potrzeba, i efekt nie będzie zbyt zadowalający. Na farbie mi nie zależy, bo i tak z niej nic prawie nie zostanie. Chodzi mi głównie, aby pozbyć się rdzy. Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wino1939 Napisano 9 Marzec 2012 Share Napisano 9 Marzec 2012 Kol.Seba idziesz do żelaznego sklepu, kupujesz (tu masz wybór):- Jeżeli posiadasz wiertarkę szczotkę stalową do wiertarkę.- Jeżeli masz kątówkę szczotkę stalową do kątówki.- Jeżeli nic z ww nie posiadasz, to kupujesz szczotkę stalową ręczą, tudzież papier ścierny( od 80, do 150)I do boju!PZdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba2954 Napisano 10 Marzec 2012 Autor Share Napisano 10 Marzec 2012 Właśnie tak robię (szczotka na wiertarce) A potem dam cortanin F i pomaluje powinno być dobrze. Na razie rozłożyłem go na czynniki pierwsze i powoli czyszcze. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.