albert091283 Napisano 5 Marzec 2012 Autor Share Napisano 5 Marzec 2012 Witam Wszystkich serdecznie!!Mam na imię Albert od jakiegoś czasu zajmuje się kolekcjonowaniem zdjęć polskich samolotów (głownie samloty RWD). Na jednej z niemieckich aukcji ebay zakupiłem zdjęcie dość popularnego egzemplarza wśród niemieckich żołnierzy (jeden z dwóch RWD-8 zlokalizowanych w sąsiedztwie stawu). Po zeskanowaniu zdjęcia w dużej rozdzielczości prócz świetnie widocznego orczyka i mocowania pasów pilota moim oczom ukazał się napis Żyrardowska..." jest to zdecydowanie nie pelna nazwa prawdopodobnie sponsora budowy samolotu. Jeżeli ktoś wie coś na temat tego samolotu z czasów swojej świetności bądź który z Żyrardowskich zakładów był sponsorem budowy tego samolotu będę wdzięczny.Zdjecia dodam wieczorem po powrocie z pracy.Pozdrawiam Albert Dębowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 6 Marzec 2012 Autor Share Napisano 6 Marzec 2012 Witam To znowu ja i obiecane zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.