szyszkastona Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 witam dzwoniłem do serwisu i dowiedziałem się ze zmiana softu v2 na v3 jest nie możliwa z powodu zmian w specyfikacji elektroniki czy coś takiego przeróbka na nowszy model tez nie wchodzi w grę tylko naprawa przegląd i gotowe szkoda ze mój nowy rago tak szybko się starzeje :(
irekszpodel Napisano 23 Marzec 2012 Napisano 23 Marzec 2012 W puszcze na baterie nie nic (argo v2)poza wyłącznikiem i gniazdem na słuchawki ,wiec uwagi kolegi powyżej są błędne .
Szukanko Napisano 24 Marzec 2012 Autor Napisano 24 Marzec 2012 Dodam jeszcze,że podłokietnik ruszał się w v2 a w v3 rusza się jeszcze bardziej i oklejanie śruby trzymające podłokietnik które pomogło v v2 w v3 nie zdało się na zbyt wiele.
SaperDębica Napisano 29 Marzec 2012 Napisano 29 Marzec 2012 do posiadaczy ver.3.0czulosc max 48? na jakiej chodzicie?identyfikacja; czy niejednorodnosc fazy pokazywana jest za pomoca 2 strzalek pokazujacych njwyzsza i najnizsza faze w danym sygnale? czy nie ma tego patentu z proxi argo ver3.0koledzy konkrety pisac na temat zachowania id czulosci stabilnosci bo jak narazie to polowa postow nic nie wnosi do tematu
Szukanko Napisano 29 Marzec 2012 Autor Napisano 29 Marzec 2012 W relikcie najczęściej jak na razie chodzę na 39,40.Praca stabilna.W standardzie najczęściej 40,41.v3 nie posiada rozpiętości fazy sygnału i bardzo szkoda.
Rujewit Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 I ja stałem się w końcu posiadaczem argo 3.0, wcześniej drugi raz odesłałem argo 2.0 i pan Arkadia wymienił mi na model wyższy z racji tego, że część dwójek" miało wadę fabryczną i problem ze stabilnością. Wczoraj zaliczyłem swój pierwszy wypada i muszę przyznać, że co pierwsze zuca" się w oczy jego stabilna praca co do poprzedniczki :) Oczywiście nie na max czułości ale w końcu przekroczyłem magiczną skale 40 i to w obu filtrach :). Na standardzie chodziłem głównie na czułości 43, czasami coś zapiszczał ale i tak jest dużo dużo lepiej ze stabilnością, pewnie przy niższej czułości była by wyższa. Na filtrze relikt też chodziłem z tą samą czułością i też praca jest dużo stabilniejsza ale mniej stabilna niż w filtrze standard. Ale co mnie trochę wkurzyło to to, że znów będę musiał uczyć się dźwięków ale myślę, że to parę wyjść i będzie miał to opanowane, tylko sam dźwięk póki co dla mnie brzmi dziwnie tj. dźwięk wgrywanej gry z Atari ;P Muszę też przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył z zasięgiem. Na filtrze standard i czułości 43 wykrył zardzewiałą cienką blachę w kawałkach z ponad metra !!! Niby nic nadzwyczajnego ale jak dla mnie to wielki plus. :)
tomala_kikol Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 No właśnie mam ten sam problem z Argo 2.0 z niestabilną pracą. Mógłby kolega opisać czym się to objawiało? Ja na czułości 30 i dysk 30 mam niestabilną pracę. Pomimo różnorodnych ustawień jest dyskoteka. Nie wspomnę już jak podniosę czułość i nie ważne czy filtr standard czy relikty. Filtru 4-go rzędu nie używam bo na nim to już w ogóle nie da się chodzić.Pozdrawiam
Rujewit Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 Czym ? Tym, że już przy czułości ok 38 i wyżej (w moim przypadku) wykrywacz wydawał z siebie masę dźwięków nie wiadomo z jakiego powodu i to na filtrze standard. Na filtrze relikt prawie w ogólne nie dało się chodzić gdyż już nawet przy czułości 36 a może i mniejszej zaczynała się dyskoteka dźwięków.. Możesz popróbować ze wzmocnieniem audio" ale nie wiem czy to ma aż tak duże znaczenie na niestabilną pracę wykrywacza. Najpierw zanim jednak wyślesz wykrywacz radzę najpierw zadzwonić do pan Arkadiusza i z nim porozmawiać (numer dostępny na stronie producenta) a później podesłać i co jakiś czas dowiadywać o stan wykrywacza.
tomala_kikol Napisano 18 Kwiecień 2012 Napisano 18 Kwiecień 2012 Kolego już raz był na serwisie była wymieniona cewka na nową bo również były z nią problemy. Do Rutusa już dzwoniłem w tej sprawie a o chodzeniu na czułości 37 na filtrze Standard to mogę pomarzyć bo przy 30 już się robi dyskoteka:)
tomala_kikol Napisano 26 Kwiecień 2012 Napisano 26 Kwiecień 2012 Po testach w troszkę zaśmieconym polu:) Kombinowanie z różnymi ustawieniami. Stabilnie działał (w miarę) na dyskryminacji +30 i czułości 10. Wzmocnienie na połowę zakresu, korekcja kamieni -10 Filtr St. Maskowanie od 3 do 5. Filtr 4-go rzędu idzie dziś na testy.
tomala_kikol Napisano 15 Maj 2012 Napisano 15 Maj 2012 Panowie pytanie do Argowców... Jak zachowuje Wam się wykrywacz na trybie standard po normalnym dostrojeniu do gruntu, przygotowaniu do pracy i podniesieniu cewki na wysokość pasa na maksymalnej czułości?Zdrów
Tomasz Napisano 18 Maj 2012 Napisano 18 Maj 2012 U mnie czasami cisza a czasami nie ,oprócz oczywiscie sygnału wiodącego. Często jednak ni z tąd ni z owąt wzbudza sie jak Have Metalica choć w poblizu nie ma linii wysokiego napięcia po czym wszystko wraca do normy. Wczesniej miałem tez Proximę i bywało podobnie. Bywa czasem zabawnie bo ja narzekam na masę śmieci, jakieś sygnały od bliżej nie okreslonych przedmiotów lub z winy gruntu kamieni etc, gdy tym czasem kompani obok mówią - ale cisza , normalnie nic ,zero, Ja w tym momencie lekko się irytuję. Ale jak napisałem wczesniej Rutusy tak mają. Jednak jesli wzbudzanie i popierdywanie jest poza granicami wytrzymałości i ni jak nie idzie tego wyregulować to juz chyba jest dziwne. Pozdrawiam wszystkich którzy pokochali Rutusa takim jakim oj jest !
Szukanko Napisano 19 Maj 2012 Autor Napisano 19 Maj 2012 Zakup rutusa ma w sobie pewien element losowy.Jednemu trafi się trochę lepszy innemu troszkę gorszy.Mam tu na myśli stabilność.Nie każdemu może przypaść do gustu,może posiadają duszę dlatego lubią tak gadać".
tomala_kikol Napisano 19 Maj 2012 Napisano 19 Maj 2012 Mam zamiar go wysyłać na reklamację do bólu"... Na ki gwint mi wykrywacz o tak dużej czułości skoro nie można jej wykorzystać? Pierwsza myśl kupie xterre i chyba zrobiłem błąd, że połaszczyłem się na te parę stówek które musiałbym dołożyć...
tomala_kikol Napisano 12 Czerwiec 2012 Napisano 12 Czerwiec 2012 Sprzęt wrócił z serwisu... Elektronika wymieniona :) Wielki + dla Rutusa!Pozdro
talgo Napisano 12 Czerwiec 2012 Napisano 12 Czerwiec 2012 Tak sobie czytam i wywnioskowałem iż mimo że serwis jest na 6+to rutus powinien się trochę przyłożyći nie wydawać do ludzi sprzętów które trzeba od razu wysyłać z powrotem
Rujewit Napisano 18 Czerwiec 2012 Napisano 18 Czerwiec 2012 Powiem tak, mam takie wrażenie, że po sukcesie Solarisa i Proksimy pan Arkadiusz trochę za dużo nabrał wiatru w płuca i zamiast dalej skrupulatnie składać swoje wykrywacze poszedł trochę na masową produkcję i dlatego od razu po zakupie pojawia się tyle reklamacji i negatywnych opinii... Ja mogę powiedzieć, że na swojego Argo 3.0 nie mogę narzekać chociaż wczoraj po kilku tygodniowej przerwie od kopania jak go włączyłem miałem ochotę go sprzedać najlepiej w ten sam dzień... Ale po ok 20 min chodzenia przypomniało mi się, że mam włączony telefon.. A po wyłączeniu jak ręką odjął ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.