Skocz do zawartości

Proxa ver 2 vs Fischer 1225x.

Molnar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam w zasadzie proste pytanie . Chodziłem z Rutusem Proxą ver 2 Jako ,że nie dbam o sprzęt ( traktuję jako normalne narzędzie pracy ) uległ zniszczeniu . Obecnie chcę kupić wykrywkę i zastanawiam się nad Rutusem Proximą ver2 (ponownie) lub Fischer 1225x. Zdaję sobie sprawę ,że fisher to troszeczkę starszy sprzęt , ale dużo potrafi i jest bardzo łatwy w obsłudze , proksimę znam . Moje pytanie jest takie : który z dwóch? może ktoś miał porównanie ?
Napisano
Witam. Ja przez dłuzszy czas chodziłem z 1225x, miesiac temu poszedł w świat(-; Według mnie jest to bardzo prosty ale skuteczny sprzęt zarówno na kolorki jak i złom (stare fisherki mają to do siebie,że bardzo lubią żelazo) jest to sprzęt o dużym zasięgu i dosyć dobrej dyskryminacji. Przy swoim fisherze miałem sondę 10,5 cala, nie wiem jak będzie z zasięgami na standardowej sondzie ósemce. Co do PROximy miałem ją raz w ręku, jak dla mnie za ciężka, plusem jest identyfikacja tonowa i wyświetlacz co wpływa znacząco na jej cenę. Jeżeli chcesz prosty sprzęt bez bajerów itp to polecam fishera nie zawiedziesz się. Ja swojego z sondą 10,5 i osłona sondy sprzedałem za 600zł myslę,że da radę wyhaczyć taniej... Pozdrawiam tadeks6
Napisano
Dzięki za odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace fishera czy to prawda,że się bardzo wzbudza na kamienie magnetyczne i linie wysokiego napiecia ?
Napisano
Nie prawda 1225 nie reagował mi na to, aczkolwiek łapał zakłócenia z telefonu, wyłączyć wykrywacz włączyć i gotowy do pracy, miałem ten sprzęt ponad rok i bardzo zadowolony byłem poszukaj wątków na forum o nim dużo pisałem. obecnie na aledrogo jest dostępny to sprzęt odemnie jednak sprzedajacy pomyl;ił i nazwał aukcję Fisher 1255x, zobacz bo dziś sie konczy, a sprzęt jest zadbany
Napisano
Czy cena 760 na tą chwilę nie jest zbyt wysoka? Ile taki Fisherek jest wart żeby nie przepłacić,bo sam się zastanawiam nad czymś takim.
Obecnie chodzę z Fisherem f2,ale z tego co wyczytałem ten 1225x jest sporo głębszy,a że prosty analog to nawet lepiej.
Chodziłem już z analogami.
Napisano
kolego jak kupiłeś go na allegro teraz to przyznaj się bo przepłaciłeś 890 zł za niego to dużo za dużo ja sprzedałem swój za 550 zł, dobry głęboki, fakt ale jak każdy starszy Fisher lubi żelazo i to nawet bardzo
Napisano
Taka cena to przesada , ale kupujacy sam wybiera . Ja patrzyłem na tą aukcję i byłem gotowy dać do 700 zeta . Ale ,że wcześniej udało mi się trafić w naprawdę dobrwj cenie proxę to nawet nie przystępowałem do aukcji, zresztą takiej kwoty to bym za niego nie dał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie