Ja56 Napisano 30 Styczeń 2012 Autor Napisano 30 Styczeń 2012 Witam wszystkich.Zwracam się z wielką prośbą o pomoc.Mam prawie od 2 lat wykrywacz metali BOUNTY HUNTER Tracker IIi był mało używany przeze mnie.Jestem początkującym poszukiwaczem i nie wiem jak się mam obchodzić z tym wykrywaczem tzn. nie wiem na jaki sygnał mam reagować, patrzeć na Metal" czy Nie metal", jaką głębokość ustawić, czy ta igiełka ma być na środku czytniku" czy ma latać. Gdy jest na Nie metal" piszczy. Nawet jak podnoszę wykrywacz.Bardzo proszę o pomoc z waszej strony gdyż chciałbym znaleźć swoją 1 monetę poprzez ten wykrywacz. Kocham historię i numizmatykę. Chciałbym kontynuować swoje hobby.Z góry dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi. ;)
pastuszek Napisano 30 Styczeń 2012 Napisano 30 Styczeń 2012 1) zafunduj sobie porządną instrukcję - do kupienia u proscana2) eksperymentuj: rozłóż na ziemi różne metale i patrz jak reaguje wykrywacz na każdy z nich- tylko nie w domu na podłodze, bo tam jest tyle metalu że będzie wyło cały czas3) olej wskaźnik bo on niczego nie pokazuje - bierz wszystko na słuch
Ja56 Napisano 31 Styczeń 2012 Autor Napisano 31 Styczeń 2012 O dziękuję za podpowiedź.! :DA tak wracając do tego wskaźnika...gdy przechyla się nawet lekko od 0 to piszczy na stronę Nie metal". A gdy się przechyla na Metal" nie piszczy.A tą instrukcję to muszę poprosić tego użytkownika proscana tak.?Jeszcze raz dziękuję. :P
Tomb750 Napisano 31 Styczeń 2012 Napisano 31 Styczeń 2012 Myślę, że musisz napisać maila tutaj http://www.proscan.gliwice.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.