Skocz do zawartości

Cewka do ACE 250

bazant1343

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 months later...
Napisano
Witam.

Długo zastanawiałem się nad dokupieniem nowej cewki do 250'ki.
Wybór padł na Detech 12x15.Koszt 505 zł z przesyłką. Powiem krótko, strzał w 10. Poprawiła się głębokość znacznie na duże przedmioty. Z ta cewka można spokojnie polować na militarkę, z czego jestem bardzo zadowolony. Cewka jest naprawdę duża a mimo to ręka się nie męczy. Powierzchnia przeszukiwania jest o wiele większa niż przy oryginalnej cewce. Też duży plus, ponieważ możemy sprawdzić więcej terenu.
Napisano
Zasięg na drobnice jest też większy, ale moim zdaniem o kilka cm. Po zakupie nowego dzióbka w końcu zacząłem kopać militarkę i to w miejscach gdzie mała cewka nie dawała żadnego odzewu. Przykłady:
Panzerfaust 70cm, kociołek ok 10 litrowy i drugi mniejszy 85cm.
2 minusy według mnie:
cena
ciężej jest zlokalizować przedmioty w porównaniu do małej cewki (6x9 jest bardziej snajperką według mnie). Ale parę godzin w terenie, wprawne ucho i jest ok.

Ja jestem zadowolony z zakupu. Sprawdzam swoje stare miejsca i jestem zdziwiony. W końcu mogę szukać tego co mnie interesuję najbardziej czyli militarką.
Napisano
Dodam może jeszcze jedno.
Jest to cewka typu DD. Jeśli znajdziemy jakiś przedmiot w ziemi nie musimy machać tak intensywnie na boki jak w przypadku małej cewki. To ze względu na linie pola cewki które układają się w specyficzny sposób. Zbiegają się w miejscu łączenia, czyli po środku cewki. Identyfikując znalezisko przedmiot musi być pod środkiem cewki. Inaczej można się nakopać. Ale to nie jest żaden minus.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie