Skocz do zawartości

Ciekawe i mało znane miejsca w okolicach Trójmiasta

bassista

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, pracuję ostatnio w Gdańsku, na weekend mam trochę wolnego i chetnie bym sobie coś zwiedził. Byłem we wszystkich urystycznych" miejscach w okolicy włączając w to Malbork, Tczew, Sztutowo, Gdynię (wraz z torpedownią), Gdańsk (Westerplatte, twierdzę Wisłoujście, stare miasto). Nie chce mi się chodzić w miejsca gdzie jest masa emerytów z NRD, ale chetnie zobaczę coś ciekawego, innego, czego w przewodnikach turystycznych nie ma (coś choćby jak np. most w Tczewie, torpedownia czy jakieś ciekawe, opuszczone pałacyki / cmentarze). Interesują mnie miejsca w promieniu do ok 100km od Gdańska (autem), na tyle ciekawe, aby moja luba nie marudziła, że jedziemy z dzieckiem 100km, aby zobaczyć kawał betonu :D Co mi polecicie?
Napisano
Np Jar Rzeki Raduni od elektrowni w Rutkach przez most kolejowy. W Gdańsku Wrzeszczu Jaśkowa Dolina i parki po jednej i drugiej stronie ulicy(Teatr Leśny, Gaj Gutenberga z pomnikiem tegoż, Ślimak)ładnie to wygląda w zimowej aurze. Pozdro
  • 1 year later...
Napisano
nie radzę szukać w okolicach Jaśkowej doliny, wszystko przeczesane. Okolice ślimaka- w zeszłym roku byłem i po paru godzinach znaleźliśmy jedną łuskę. Nie wspominając o tonach śmieci- kapsli puszek itd...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie