jacollo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Witam , mam taki medalik, czy ktoś coś może o nim powiedzieć?
latający holender Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 Jacku,stylistyka moim zdaniem sugeruje wyrób przedIIwojenny,i raczej jubilerski niż kościelny.Medalik przepiękny ! Z jakiego regionu ?
latający holender Napisano 10 Styczeń 2012 Napisano 10 Styczeń 2012 ...jedna rzecz mnie zastanawia,a mianowicie wielkość tego medalika.Wydaje mi się że trochę za duży jak na galanterię.To może być,czy raczej mógł być - medalion,noszony przez siostrę zakonną.Tutaj masz na zdjęciu taki współczesny medalion.
jacollo Napisano 10 Styczeń 2012 Autor Napisano 10 Styczeń 2012 Nie dość że duży to jeszcze bez rewersu. Pójdę tym tropem, może jakieś siostrzyczki kręciły się w okolicy gdzie wyszedł.Dzięki L. H.
latający holender Napisano 6 Marzec 2012 Napisano 6 Marzec 2012 Przypuszczenia były trafne,medalion zakonny.Tu na fotce(z alle) podobny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.