Skocz do zawartości

Kupno i transport wykrywacza z USA

oskar1021

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam.Mam znajomego W USA który może kupić mi wykrywacz i wysłać do PL. I mam pytanie do osób które kiedyś w ten sposób zakupiły wykrywacz lub posiadają wiedzę na ten temat.Jakie są to koszty, jak wyglądają procedury, na co zwrócić uwagę, jak wygląda sytuacja z gwarancją, itp.
Napisano
Ja kupiłem 3 wykrywacze z usa nowe gwarancja była taka że pan u którego towar brałem dawał gwarancję u niego,na wykrywacz zawsze czekałem 5 tygodni,towar zawsze był dobry bez niespodzianek,moim zdaniem wykrywacz się nie psuje o tak sobie,chyba że był wcześniej kombinowany lub zamoczony.Koszty są takie zależy jak wysyłasz jak promem robisz pakę płacisz mniej fakt taki 5 tygodni taka przesyłka,jak samolotem to szybko tylko że dochodzi wysyłka plus cło nieopłacalne.Przedewszystkim polecam wykrywacz z usa
Napisano
Kilka razy kupowałem wykrywacze w USA za pośrednictwem e-bay
. Wysyłka paczki z wykrywaczem do Polski pocztą lotniczą Priority Mail to średnio 50-65 $ . W Polsce musisz się liczyć że dołożą Ci cło i VAT od zadeklarowanej wartosci przesyłki (wszystko załatwia się w okienku na Poczcie lub u listonosza Cło to około 10% (ale nie jestem pewien) i VAT 23%. Firmy kurierskie napewno są droższe !
Musisz kolego skalkulować czy Ci się opłaca . Ja bym skorzystał z usług pośrednika jak kolega pisał powyżej bo człek ten oferuje naprawdę dobre warunki . Ostatnio kupowałem i jestem baaardzo zadowolony :)
Napisano
Dokładnie żeby nie było że zaraz reklamujemy tego pana ale wiemy o kogo chodzi ale na pewno wychodzi najtaniej,tak jak piszę promem najtaniej większe pudełko w nim wykrywacz reszta gazet żeby nie było.Pozdrawiam
Napisano
mekintajer01, uchyl rąbka tajemnicy , może podasz stronę internetową gdzie znalazłeś ten wykrywacz może i ja bym tam znalazł coś dla siebie bo jeszcze nie jestem zdecydowany Fisher F75 LTD bądź coś ze stajni Minelaba.I o tym cle też coś mógłbyś nam opowiedzieć :)
Napisano
co do cła to nie ma reguły czy lotniczą czy morską. Robię zakupy w USA i bywa tak ,ze lotnicza nie podlega ocleniu a morska owszem i to robią agencje celne które za wszystko sobie liczą (a tfu - nie lubię ich).
Jeśli chcesz spróbować ominąć cło to musisz dogadać się z osobą sprzedającą aby podała cenę około 40$ do tego lepiej jak na liście przewozowym jest napisane wyprzedaż garażowa". Wtedy masz szanse ,ze pominą Twoją paczkę przy kontroli i cła nie zapłacisz ale to nie jest regułą. Zwiększasz tylko w ten sposób szanse. Z mojego doświadczenia wynika, że jak przedmioty nie były zapakowane w oryginalnych kartonach do tego nie były to jakieś duże paczki to nigdy na taka paczkę nie płaciłem cła i po około 4 do 6 dni paczka była u mnie w domu przyniesiona przez listonosza.
Nie polecam firm które reklamują się kupuj taniej w USA".
Oni biorą prowizję nawet 20% a do tego na przykładzie, kupujesz na ebay.com coś u jednego sprzedawcy w każdej aukcji jest cena za wysyłkę, sprzedawca ten wysyła razem w jednej paczce wszystkie graty i cena nie jest sumą wszystkich cen wysyłki z kupionych aukcji. A firmy pośredniczące rozbijają sobie ceny z każdej aukcji.
Lepiej jest dogadać się ze sprzedawcą z ebay.com czy wysyła paczki do europy i czy może wpisać niższą wartość
przesyłki. Ale kij ma 2 końce, w razie zagubienia paczki pamiętaj ,że jeśli chciałbyś odszkodowanie to dostaniesz maxymalnie to co było na liście przewozowym.
Polecam USPS, solidni są i szybko paczki przysyłają u nas przez pocztę. Nie polecam Polonez Parcel". To co napisałem to moja doświadczenia w robieniu zakupów w USA. A kupuję wszystko począwszy od gratów do motocykli/samochodów po ubrania i rtv.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 12:58 12-01-2012
Napisano
Szczera prawda a i dodam o tej firmie polonez hehe przywieżli mi wykrywacz po 6 tygodniach stary pordzewiały mercedes wysiadło 2 dziadków chyba po piwie dziwne zachowanie modliłem się żeby paczka była cała,gdy wyjeżdzali nie ustąpili pierwszeństwa niestety ale ta firma przypomina PRL

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie