czarekg1 Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 Witam Kolegów. Długo się ociągałem i nadal mam wątpliwości, ale w końcu to też jakaś forma identyfikacji...., a w końcu od czego ma się Kolegów z forum :- ) !Pewien pan chce mi oddać nóż szturmowy Kampfmesser 1966 ( NRD ). Koledzy bagnetonożownicy " zapewne znają dobrze ten kozik. Rzecz w tym , że ja nie ! Tyle tylko, ile pobieżnie poczytałem w necie. A niewiele jest o nim ! Pan ów chciałby ode mnie bagnecisko 84/98 Wehrmachtu , których posiadam trzy . Stan dobry ( bagnetu ). No i proste pytanie : wspomniany nóż, to rzadka kolekcjonersko rzecz ? Czy raczej pospolita ? Przepraszam jeśli źle się wstrzeliłem, ale czuję się nieco zagubiony i nie wiem jaką decyzję podjąć. Uprzejmie pozdrawiam.
Zwłoka Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Ja bym sie nie wymienił.Pospolity badziew,ale to jest wyłącznie moje zdanie.niech sie inni wypowiedzaPozdro
Sōji Okita Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Bardzo brzydki kozik. Bodaj najbrzydszy w całych demoludach. W życiu bym się nie zamienił. Jednak występowanie tego noża w ostatnim czasie nie jest takie częste. Wobec tego .....decyzja należy do Ciebie.
czarekg1 Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 No i kurka wodna właśnie !! Aleście mi poradzili, teraz dopiero mam zagrychę : - ) ! Fakt - kozik jest szpetny, jak kupa , ale w końcu chodzi o kolekcjonerstwo. Mnóstwo jest niepięknych militariów, a rzadkich przecież ! Tak sie trochę rozglądałem po necie, podpytywałem w środowisku i muszę powiedzieć, że bagnecisko 84/98, nóż szturmowy wz.55, nóż szturmowy wz.92 ( polskie oczywiście te noże ), bagnecisko 6H3, 6H4, ruski sztyk 91/ 30 , że tak wymienię elementarz lekko zaawansowanego kolekcjonera. , są ogólnie doskonale znane i posiadane powszechnie. Natomiast ten Kmpf.1966 niektórym Kolegom nie był znany nawet ze słyszenia. No i co tu duzo gadać - lekko kusi.....Pozdrawiam uprzejmie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.