burn40 Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2011 Szukam jakichkolwiek danych na temat katastrofy samolotu wojskowego w latach 70 tych (mniej wiecej polowa) w lesie niedaleko wsi starczanowo( bardzo blisko rzeki warty i poligonu w biedrusku)wypadek wydazyl sie latem samolot wycial kawal lasu idealnie pod katem schodzenia.. przyjechalo wojsko otoczylo teren na 3 dni zabrali i wykopali co mogli i pojechali.. mialem wtedy kilka lat i jedyne co pamietam potem to wszechobecny zapach nafty lotniczej i calej masy drobnych elemento wokol( niestety niezbyt dokladnie wyzbieranych)wtedy to byla tajemnica wojskowa i niewiadomo co sie stalo czy ktos zginal itp.. prrzeszukalem juz wszystko co moliwe i zadnego nawet cienia informacji.. moze ktos cos slyszal na ten temat..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 30 Grudzień 2011 Share Napisano 30 Grudzień 2011 Na temat wszystkich katastrof lotnictwa wojskowego znajdziesz informacje w książce POLSKIE LOTNICTWO WOJSKOWE 1945-2010 ROZWÓJ, ORGANIZACJA, KATASTROFY LOTNICZE. POD RED. PPŁK. NAWIG. DR. JÓZEFA ZIELIŃSKIEGO | Wydana w 2011. Koszta nabycia w granicach 70/80 złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 30 Grudzień 2011 Share Napisano 30 Grudzień 2011 Soji,masz tą książkę?Jest taka sprawa która nie daje mi spokoju.http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=674307#1100946Może jest tam coś w tym temacie?Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Nadwojciech 21:54 30-12-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burn40 Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2011 Podobno> ktos widzial spadochron ale po tylu latach juz coraz trudniej o wiarygodnych swiadkow.. zdazenie to moglo zosstac podciagniete pod wypadek(bez ofiar) jakich wiele wtedy bylo, i bardzo trudno bedzie cokolwiek na ten temat sie dowiedziec.. draze juz ten wypadek pare miesiecy(lacznie z rosyjskim forum ktore dotyczy tez katastrof w polsce) i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sōji Okita Napisano 31 Grudzień 2011 Share Napisano 31 Grudzień 2011 Niestety książki tej posiadam. Jak na razie tylko ją przeglądałem w lokalnym empiku i mogę stwierdzić że takiego opracowania jeszcze w Polsce nie było. Szukałem informacji o katastrofie w rejonie Powidza, zderzenie Iłów 28 i bez trudu ją znalazłem. Trochę droga ta książeczka, ale trzeba będzie ją nabyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.