Maja3104 Napisano 30 Grudzień 2011 Autor Napisano 30 Grudzień 2011 Witam serdecznie ostatnio zakupiłem wykrywacz Nowaka z cewka 40cm. Lecz problem jest z namierzeniem przedmiotu a mianowicie cewka nie łapie przedmiotu na środku lecz już jakieś 5 cm od jej brzegu i naprawdę trzeba się natrudzić aby coś wykopać ponieważ bardzo trudno namierzyć przedmiot.Moje pytanko jest takie czy zastosowanie mniejszej cewki poprawi czułość tak aby wykrywacz reagował na przedmiot gdy znajduje się na środku cewki.Prosił bym również o opinie czym może być spowodowane takie właśnie zachowanie się ceweczki. Pozdrawiam serdecznie i od razu chciałem wszystkim życzyć Szczęśliwego Nowego Roku i hucznego Sylwestra.
PUMA1 Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Witam nie miałem Nowaka ale mam Sapera Trapera z cewką 37 cm w nim dosyć dobrze łapie przedmiot na środku cewki lecz też jest o wiele ciężej niż np. na cewce 25 cm. Namierzanie i jej trudności rosną proporcjonalnie do wielkości cewki. Spróbuj jak namierzysz przedmiot cewkę obrócić bokiem i spróbować namierzyć przedmiot.
madmax78 Napisano 30 Grudzień 2011 Napisano 30 Grudzień 2011 Jaki to przedmiot ? Mały, duży, średni ? Jeżeli to mały cel, to tak duża cewka po prostu go nie widzi na środku.
Klucznik Napisano 31 Grudzień 2011 Napisano 31 Grudzień 2011 WitamNamierzam maly przedmiot kantem cewki i na krzyz to mam do 1 cm.Tez tym sposobem wiem przy kazdym przedmiocie czy jest plytko,czy glębokoKlucznik z Klucz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.