rufa Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Napisano 27 Grudzień 2011 witam.mam pytanie do zaawansowanych użytkowników gti2500:do czego służy tak duża skala ustawienia sygnału wiodącego,skoro instrukcja mówi że należy ustawić go na progu słyszalności.co będzie przy maksymalnym a co przy minimalnym ustawieniu,jak to wpływa na zasięg wykrywacza?.jak do tej chwili chodzę na ustawieniu fabrycznym i nie bardzo mam czas na ekperymenty.mile bedą widziane uwagi użytkowników innych sprzętów z dużą rozpiętoscią skali threshold.
pkdz57 Napisano 27 Grudzień 2011 Napisano 27 Grudzień 2011 Im wyżej tym lepiej - tym głębiej bierze sprzęt. Ale - im wyżej tym bardziej cewka wzbudza się o roślinki. W czystych lasach bukowych gdzie nie ma roślinek chodziłem na 8,8 (8 góra i 8 dół)sygnał wiodący jest wtedy mocny a sprzęt bierze jak szatan. W lasach bardziej zarośniętych ustawiałem 7,7 lub 6,6. Gdy wskakiwałem w krzaki, gdzie trzeba cewką zamiatać porosty ustawiałem 6 i mniej, żeby nie było fałszywych sygnałów (wzbudzania).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.