cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Witam Wiedziałem że w okolicy są niby rowy przeciwczołgowe ale nie miałem czasu okazji sprawdzić. Kiedyś sprawdziłem pooglądałem i zapomniałem o tym . Teraz mi się przypomniało o tym . Z opowiadań wiem że rowy powstały podczas II wś. Okoliczna ludność zmuszona przez okupanta (niemieckiego) była zmuszana do pracy przy ich budowie. Niestety nie wiem jakie miało być ich przeznaczenie ?I mam nadzieje że wy w tym pomożecie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Fot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Fot.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Wymiary długość ok 50m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Rys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matireli Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Sądzac po wymiarach to chyba bardziej przeciwmrówkowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikos Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Spotkałem się z podobnymi obiektami już kilka razy i z tego co udało mi się ustalić były to polowe magazyny. W rowach trzymano amunicję lub inny sprzęt, wszystko pokryte siatką maskującą. W pobliżu powinny być jeszcze ziemianki. Specem nie jestem więc mogę się mylić. zobaczymy co inni o tym sądzą ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cross2900 Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 No na przeciw czołgowe wiem że małe dlatego szukam tutaj pomocy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macbaton Napisano 27 Grudzień 2011 Share Napisano 27 Grudzień 2011 A jak dla mnie to wygląda na rów melioracyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.