qviatus Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Napisano 12 Grudzień 2011 Witam,mam taką oto zagadkę numizmatyczną. Próbuję zidentyfikować monetę miedzianą, która nie pasuje do żadnych znanych mi numizmatów.Zadanie jest bardzo trudne, ponieważ moneta jest praktycznie nieczytelna. Zdaję sobie sprawę, że określenie co to jest może być w ogóle nie możliwe.To co wiadomo:średnicaŁ 24 mmmateriał: miedźgrubość: ok 2mmopisy awersu i rewersu - pod kolejnymi zdjęciamiBędę wdzięczny za sugestie co to możne być za moneta.Znaleziona na zachodnim Mazowszu.Kolego qviatus od monet jest dział Numizmatyka a nie główne więc przenoszę... Post został zmieniony ostatnio przez moderatora krank 19:57 12-12-2011
qviatus Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Napisano 12 Grudzień 2011 strona Ana zdjęciu tego nie widać, ale wizerunek przypomina czteropolowa tarcze (taka jak np w 1 groszu SAP)ale wzrok może mnie mylić.
qviatus Napisano 12 Grudzień 2011 Autor Napisano 12 Grudzień 2011 Strona B:Widoczny wewnętrzny okrąg , na obrzeżu jakieś napisy, środek nieczytelny.Będę wdzięczny za wszelkie typy.pozdrawiam
kulakpr Napisano 16 Grudzień 2011 Napisano 16 Grudzień 2011 1 kopiejka?Tak na marginesie to na Twoim miejscu dałbym sobie spokój. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.