Tomax Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 Po ostatnim wyczyszczeniu kwaskiem cytrynowym monety z 1941 postanowiłem najpierw się Was poradzić, bo monetę zniszczyłem... Wartości materialnej pewnie nie ma za dużej, ale historyczną ma. Stan jest tragiczny. Chciałbym go chociaż trochę poprawić, szczególnie rewers. Co można zrobić bez ryzyka zniszczenia? Środkami dostępnymi w domu. Z góry dzięki za rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomax Napisano 3 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2011 I rewers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktoro98 Napisano 5 Grudzień 2011 Share Napisano 5 Grudzień 2011 Niewiem czy z cynkiem też działa elektroliza,jak się myle to niech ktoś mnie poprawi żeby Tomo nie zepsół sobie monety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.